pridané 5.5.2022 o 12:52 prečítané 231x

Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

ľahká

Tarhoňa je v našich končinách veľmi obľúbenou cestovinou. Dá sa využiť ako príloha k mäsu, pre našich bezlepkáčov je dobrým pomocníkom pri príprave šalátov namiesto kuskusu a výborne chutí aj ako závarka do polievok. Dnešný recept nie je výnimkou. Lahodná mäkučká krkovička v horčicovej omáčke s tarhoňou v bezlepkovej verzii bude isto chutiť celej rodine. A nedeľný obed je na svete.

Suroviny:

  • 1 kg krkovičky
  • Soľ
  • Rastlinný olej
  • 2 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 4 guličky nového korenia
  • 15 guličiek štvorfarebného korenia
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 ČL plnotučnej horčice
  • 1 PL Promix UNI
  • 1 l vývaru, najlepšie kuracieho
  • 1 balenie Novalim tarhoňa bezgluténová

Postup:

Mäso nakrájame na približne 2 cm hrubé plátky a dobre osolíme z každej strany. V hlbšej panvici alebo vhodnom hrnci rozpálime olej a krkovičku z každej strany opečieme. Vyberieme opatrne z hrnca von a odložíme na drevenú dosku. Do výpeku vložíme nadrobno nakrájané cibule a restujeme do zlatista. Pridáme bobkové listy, nové a štvorfarebné korenie a vetvičku rozmarínu. Restujeme ďalšie tri minútky. Ak sa nám cibuľa lepí na dno hrnca, môžeme doliať lyžicu vody.
Do zmesi vložíme aj nadrobno nakrájaný cesnak a horčicu. Dobre spolu premiešame a nakoniec pridáme múku, ktorú za stáleho miešania restujeme do hneda. Zalejeme vývarom, privedieme k varu a do omáčky vložíme aj opečené plátky krkovičky. Necháme variť prikryté pokrievkou na veľmi miernom ohni, až kým je mäso úplne mäkké (takmer sa rozpadáva - trvá to aj hodinu a viac). V prípade potreby môžeme dolievať trošku vody. Po dovarení mäso vyberieme z hrnca opäť na drevenú dosku a omáčku cez jemné sitko scedíme. Mäso vložíme naspäť, aby neobschlo.
Tarhoňu uvaríme podľa návodu na obale. Servírujeme s krúžkami červenej cibule, ozdobené petržlenovou vňaťou alebo nasekanou pažítkou.



Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.