pridané 19.1.2022 o 13:12 prečítané 272x

Tekvicové gnocchi bez lepku so šalviovou omáčkou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

priemerná

Jedlo, ktoré zahreje – presne také sú tieto skvelé tekvicové gnocchi bez lepku so šalviovou omáčkou. Správne nakombinované ingrediencie vám rozvoňajú kuchyňu a hotové jedlo zahreje :-). Príprava týchto gnocchi je vďaka našej zmesi na Halušky, z ktorej sú vyrobené, veľmi praktická. Naše bezlepkové polotovary majú totižto veľmi všestranné využitie. Okrem klasiky, na ktorú sú určené, sme z nich vytvorili ďalšie dobré jedlá alebo koláče.

Suroviny:

  • Na gnocchi:
  • 1 balenie Novalim Halušky bezgluténové
  • 1 maslová tekvica alebo tekvica hokkaido
  • 400 ml studenej vody
  • Trochu Novalim ryžovej múky na pomúčenie dosky
  • Na omáčku:
  • 150 g masla
  • Hrsť čerstvých šalviových lístkov
  • 1 dcl bieleho vína

Postup:

Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky. Dáme do hrnca s vodou a uvaríme do mäkka. Uvarenú tekvicu scedíme a rozmixujeme ponorným mixérom na pyré. Bezlepkovú haluškovú zmes Novalim vysypeme do väčšej misy, pridáme studenú vodu a premiešame. Pridáme 2 PL tekvicového pyré a mixérom alebo varechou vypracujeme cesto. Preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť premiesime a ušúľame na dlhý pásik, ktorý krájame na malé rovnaké kúsky. Tie potom upravíme do oválu a každý vidličkou pritlačíme, aby sme získali typický tvar pre gnocchi. Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode približne 3-4 minúty, sledujeme, aby sa nerozvarili.

Pripravíme si omáčku. Do menšieho hrnca dáme roztopiť maslo, do ktorého vsypeme umytú, osušenú a na drobnejšie nakrájanú šalviu. Trochu opražíme, pozor, aby sa nespálila, zalejeme vínom a za stáleho miešania necháme zredukovať. Trvá to pár minút. Uvarené tekvicové gnocchi scedíme a na tanieri prelejeme šalviovou omáčkou. Môžeme ich ozdobiť ešte lístkami čerstvej šalvie.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.