pridané 2.6.2021 o 11:55 prečítané 217x

Fritatta so špenátom a cuketou

RECEPT TÝŽDŇA

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

15 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Jednoduchý recept, ktorý padne vhod na letné dni. Táto fritatta sa hodí na raňajky alebo ako ľahká a jednoduchá letná večera. Vajíčka, veľa dobrej zeleniny a k tomu napríklad náš jednoduchý domáci pohánkový chlebík. Kto vyskúša?

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 2 hrste špenátových listov
  • 1 malú cuketu
  • 1 mladú cibuľku
  • 1 veľkú paradajku
  • 1 PL masla
  • Hrsť nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate
  • Mozarellu
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Štipka chilli korenia

Postup:

Rúru vyhrejeme na 190 °C. Cuketu umyjeme a aj so šupkou nakrájame na malé kúsky. Na sporáku na panvici vhodnej aj do rúry roztopíme maslo, pridáme na kolieska nakrájanú mladú cibuľku a cuketu a chvíľku restujeme. Pridáme špenátové listy a za stáleho miešania necháme zmäknúť. Zalejeme rozmiešanými vajíčkami, osolíme, okoreníme a pridáme chilli. Necháme minútku-dve zo spodu zapiecť, a zatiaľ posypeme petržlenovou vňaťou, poukladáme na vrch kolieska paradajky a medzi ne natrháme kúsky mozarelly. Nakoniec dáme fritattu zapiecť ešte na pár minút do rúry. Hotová je vtedy, keď sa mozarella roztopí.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.