pridané 25.6.2019 o 19:10 prečítané 565x

Ciabatta

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

priemerná

Ciabatta (po taliansky doslovne papuča) je taliansky biely chlieb

Suroviny:

  • Potrebujeme:
  • 290g vlažná voda
  • 5g sušené droždie
  • 38g olivový olej
  • 7g sol
  • 300g Nutrifree Mix per pane KOD:0974

Postup:

Do nádoby dáme vodu, droždie a rozmiešame.Pridáme olej, sol a prisypeme múku. Vypracujeme hladké cesto. Nádobu zatvoríme a cesto necháme kysnúť 30 minút. Potom cesto prekladáme v krabici z každej strany. Nádobu znova zatvoríme a opäť necháme kysnúť 30 minút.
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku.Cesto bude po vykysnutí nadýchané a také musí ostať, preto všetky ďalšie kroky robte s veľkou opatrnosťou. .
Ciabattu formujeme do štvorcového tvaru a rozdelte na 2 časti.. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.Necháme ešte asi 10 minút podkysnúť.
Pri chlebíkoch s chrumkavou kôrkou sa odporúča para.
Pečie sa 10 minút v pare na 220 ,potom bez pary ďalších 15-20 minút.

Pridal(a): Bezlepkosvet

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.