pridané 12.11.2018 o 12:06 prečítané 1335x

Bezlepkový taliansky chlieb foccacia

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

ľahká

Nazývaný aj chlieb chudobných. Ale pozor! Foccacia je návykový, iný chlieb už nebudete chcieť :)

Suroviny:

  • Cesto :
  • 300 g Bread mix white Liana
  • 250 ml voda
  • 15 g čerstvé droždie
  • 1 lyžička cukor (na kvások)
  • 2 lyžičky soľ
  • 3 lyžice olivový olej
  • 200 g čierne olivy
  • Dodatky :
  • rozmarín

Postup:

1. Z vody, cukru a droždia urobíme kvások. V miske zmiešame Bread mix white, soľ, olej a nakoniec prilejeme kvások z droždia. Mixérom spracujeme cesto do ktorého vmiešame nakrájané olivy. Poprášime bezlepkovou chlebovou zmesou a necháme 40 minút kysnúť.
2. Následne vykysnuté cesto preložíme na plech spolu s papierom na pečenie. Rukou roztlačíme na cca 2 cm vysokú placku.
3. Nakrájané olivy jemne vtláčame na povrch, polejeme olivovým olejom a posypeme rozmarínom. Necháme 30 minút kysnúť.
4. Pečieme pri 200°C 40 minút.
5. Upečený chlieb znova potrieme olejom.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.