pridané 9.9.2019 o 15:19 prečítané 186x

Bezlepkový škoricový chlieb

RECEPT TÝŽDŇA

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

ľahká

Aj raňajky môžu byť luxusná záležitosť. Ak máte radi sladké ráno, tak tento chlebík je pre Vás to pravé škoricové :)

Suroviny:

  • 1. deň rozkvas:
  • 2 PL kvások
  • 150 g voda
  • 100 g Bread mix WHITE Liana
  • 2. deň:
  • štipka soli
  • 100 ml mlieko
  • 1 žĺtok
  • 10 g bravčová masť
  • 50 g maslo
  • 50 g cukor
  • 200 g Bakery mix Liana
  • Škoricové maslo:
  • 3 PL trstinový cukor
  • 2 ks Škoricový cukor Liana
  • 65 g maslo
  • na podsypanie ryžová múka Liana

Postup:

V prvom dni pripravíme rozkvas z uvedených surovín. Zmiešame ich vareškou v miske a prikryjeme fóliou. Necháme v teple odpočívať cca 12-15 h. Cesto vymiesime v kuchynskom robote; pridáme vykysnutý rozkvas a ostatné suroviny z druhého dňa. Cesto dáme do misky a prikryté necháme 3 hodiny kysnúť. Medzitým pripravíme škoricové maslo; v hrnčeku zmiešame vidličkou zmäknuté maslo so škoricovým a trstinovým cukrom. Pripravené vykysnuté cesto položíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 3 časti. Všetky časti ešte trošku prepracujeme a vyvaľkáme na valce. Obalíme po celom obvode v škoricovom cukre. Spletieme do vrkoča a preložíme do silikónovej (alebo obyčajnej) formy na chlieb. Prikryjeme fóliou a necháme ešte 3 hodiny kysnúť. Rúru vyhrejeme na 230st a pečieme chlebík 15 minút. Neskôr teplotu znížime na 190st a dopečieme 30 minút. Upečený chlieb necháme vychladnúť na mriežke.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.