pridané 22.7.2019 o 14:08 prečítané 333x

Bezlepkový kváskový trhací chlieb

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

ľahká

Verzia s bryndzou a jarnou cibuľkou je skvelá, ale za vyskúšanie stojí aj s bylinkami, cesnakom alebo syrom.

Suroviny:

  • Rozkvas:
  • 200 g Bread mix white Liana
  • 250 g voda
  • 2 PL kvások
  • Cesto:
  • 200 g Bread mix white Liana
  • 1 KL soľ
  • 50 ml voda
  • 2 PL olej
  • Bryndzová plnka:
  • 125 g bryndza
  • 2 ks jarná cibuľka
  • 1-2 PL kefír alebo kyslá smotana
  • Ryžová múka Liana na podsypanie

Postup:

Pripravíme rozkvas - suroviny v miske zmiešame vareškou, prikryjeme a necháme na kuchynskej linke postáť cca 12 hodín. Druhý deň suroviny na cesto spolu s hotovým rozkvasom dáme do kuchynského robota a necháme miesiť cca 7 minút cesto. Cesto preložíme do sklenenej alebo plastovej misky, trochu pomúčime a zakryjeme vreckom. Necháme kysnúť 3 hodiny. Na malé kúsky nakrájame jarnú cibuľku. Rozmiešame ju s bryndzou a podľa potreby pridáme 1 - 2 lyžice kefíru, príp. kyslej smotany. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, ešte premiesime a vyvaľkáme obdlžník. Natrieme bryndzovú plnku a rozrežeme pozdĺžne 4 pásy. Pásy uložíme na seba a rozrežeme ďalej na 6 rovnakých častí. Formu na chlieb vystelieme papierom na pečenie a jednotlivé časti uložíme na stojato vedľa seba. Prikryjeme fóliou a necháme ešte podkysnúť 2 - 3 hodiny. Chlieb pred pečením postriekame vodou. Rúru necháme vyhriať na 230°C aj s plechom na záparu, ktorý uložíme na dno rúry. Do vyhriatej rúry vložíme formu s chlebom a do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 190°C, spodný plech vyberieme a dopečieme 25 - 30 minút.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.