pridané 19.8.2007 o 11:45 prečítané 6318x

Bezlepkový chlebík

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

priemerná

Z múky Promix Forte robievam rožky, všetky možné kysnuté koláče a konečne už aj záviny, pizzu presne podľa normálneho receptu, len použijem bezlep. múku. Želám vám veľa zdaru pri pečení a dobrú chuť. Ak sa vám niečo z toho podarilo, ozvite sa. Môžem poslať aj iné recepty. Čaute.

Suroviny:

  • 400g PromixCH,200g PromixT,200g PromixPK, 2 celé vajcia, 1 kocka droždia s trochou cukru a teplej vody na kvások,1kávová lyž. soli, 7OO ml teplej vody/ nie horúcej /, 3 polievkové lyž. oleja. Môžeme do cesta pridať ľanové semienka, slnečnicu. 

Postup:

Všetko dáme do misy a elektrickým šľahačom šľaháme asi 3 min. Na pečenie chleba môžme použiť misu z jenského skla, ktorú vymastíme palmarinom. Toto množstvo je na jeden chlebík a asi 6 žemlí. Žemle pečiem v ohňovzdorných miskách na kompót. Cesto rozdelíme a necháme vykysnúť. Pozor,aby neprekyslo, mohla by sa pri pečení urobiť diera.Vrch chleba môžme posypať rôznymi semienkami. Trúbu zohrejeme na 250C a po vykysnutí dáme chlieb piecť na teplotu 200C. Pečieme 40-60 min kýmnemá hnedastú kôrku.Po upečení chlieb vyklopíme do košíka a prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.Po vychladnutí pokrájame na krajce, vložíme do mrazničky a podľa potreby ohrievame v mikrovlnke.

Pridal(a): Daška

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.