pridané 21.6.2018 o 14:10 prečítané 1828x

Bezlepková anglická krémeška

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny 30 Min

Náročnosť

ľahká

Ideálna ku čaju o 17 :))

Suroviny:

  • Suroviny na cesto:
  • 450 g Cake mix Liana
  • 100 g práškový cukor
  • 100 g rastlinný tuk
  • 3 vajcia
  • 2 kávové lyžičky Salajka - jelenia soľ Liana
  • 100 ml mlieko
  • Suroviny na plnku:
  • 500 ml mlieko
  • 1 ks Zlatý krém Liana
  • 1 vajce
  • 120 g kryštálový cukor
  • 1 ks Vanilínový cukor Liana
  • 250 g maslo
  • 50 g práškový cukor
  • Suroviny na polevu:
  • 100 g čokoláda 70% Liana
  • 50 g rastlinný tuk na polevy
  • 50 g maslo
  • Dodatky: 2 banány

Postup:

1. Do misky nasypeme Cake mix Liana, cukor, Salajku Liana, rastlinný tuk, vajcia a mlieko. Z uvedených surovín vypracujeme ručne cesto a rozdelíme ho na 3 časti.
2. Na papieri na pečenie vyvaľkáme 3 cestá vo veľkosti plechu.
3. Dáme piecť na opačnú stranu plechu (28 x 38 cm) pri 180°C 10 minút.
4. Na vychladnutý prvý plát natrieme plnku, ktorú si rozdelíme na polovicu a poukladáme nakrájané banány.
5. Zakryjeme druhým plátom a natrieme druhú polovicu plnky.
6. Priložíme tretí plát a polejeme vrch čokoládovou polevou.
7. Necháme stuhnúť do druhého dňa.


Postup plnka:
1. Uvaríme mlieko spolu so Zlatým krémom Liana, vajíčkom a mixom kryštálového a Vanilínového cukru Liana.
2. Hotový puding necháme vychladnúť.
3. Následne rozmixujeme maslo s práškovým cukrom a po lyžičke primixujeme studený puding.
4. Plnkou natrieme pláty.


Postup čokoládová poleva:
1. Všetky potrebné suroviny rozpustíme nad parou a polejeme koláč

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.