pridané 1.2.2022 o 18:39 prečítané 512x

Cviklové halušky s bryndzou bez lepku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

ľahká

Hádam každý z nás si rád pochutná na tradičných slovenských bryndzových haluškách so slaninkou. Ale čo tak trošku ich prifarbiť tým najzdravším farbivom aké príroda ponúka? My sme to vyskúšali a tie naše bezlepkové halušky sme pripravili s cviklovým pyré. K tomu bryndza zmiešaná so smotanou a na vrch opečená slaninka s mladou cibuľkou. A netreba chodiť ani na salaš:-)

Suroviny:

  • 1 balenie Novalim Halušky bezgluténové
  • 300 ml studenej vody
  • 7 PL cviklového pyré
  • 250 g bryndze
  • 250 g kyslej smotany
  • 250 g slaninky
  • Mladá cibuľka
  • Trochu rastlinného oleja

Postup:

Obsah vrecka vysypeme do väčšej misy, pridáme vodu a trochu premiešame. Cviklové pyré si pripravíme z predvarenej cvikly, ktorú rozmixujeme na pyré alebo použijeme hotové kúpené pyré z pohára. Cviklové pyré pridáme k zmesi a hnetačom vymiesime vláčne cesto. Trvá to asi 5 minút. Halušky postupne hádžeme do osolenej vriacej vody, minútku povaríme a sitkom alebo deravou naberačkou vyberáme z vody. Uvarené halušky pokvapkáme trochou oleja a premiešame, aby sa nezlepili. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, slaninku nakrájame na malé kocky a opečieme na panvici do chrumkava. Halušky podávame s bryndzou, slaninkou a ozdobené nadrobno nakrájanou mladou cibuľkou.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.