pridané 27.9.2019 o 14:58 prečítané 1484x

Bezlepkové gnocchi

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

ľahká

Bezlepkové gnocchi.

Suroviny:

  • Na cestoviny:
  • 450 g zemiaky uvarené
  • 290 g Universal mix Liana
  • 2 vajcia
  • trochu soli
  • na podsypanie ryžová múka Liana
  • na pomastenie olivový olej
  • Omáčka:
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 250 g šampiňóny
  • 2 syry (v črievku)
  • 1 smotana 33% na šľahanie
  • Na ochutenie:
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • paprika červená
  • petržlenová vňať

Postup:

Uvaríme zemiaky v šupke. Na jemno ich nastrúhame a pridáme ostatné suroviny. Vypracujeme kompaktné cesto. Necháme cesto odležať cca 20 minút. Ryžovou múkou posypeme pracovnú dosku. Premiestnime cesto a rozdelíme ho na 4 diely. Vyvaľkáme valce s priemerom 2 cm a nakrájame na 2 cm široké časti. Každú cestovinu pritlačíme vidličkou (aby sme dosiahli ryhy) a uvaríme v osolenej vode pár minút. Občas premiešame. Ak vyplávajú na povrch sitkom ich vyberieme. Necháme odkvapkať, dáme do misky a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame. Týmto postupom pripravíme a uvaríme všetky gnocchi. Servírujeme so syrovou omáčkou a šampiňónmi. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny na plátky. Zmes dochutíme soľou a korením a dusíme do mäkka. Zalejeme smotanou, pridáme syry v črievku a necháme zovrieť (osolíme podľa chuti).

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.