PIVO - fámy vs.realita

pridané: 12.4.2007 o 21:14 | vytlačiť
Nedávno sa v téme PIVO vo fóre tejto stránky objavila informácia, ktorá padla na stretnutí Odpoledne s bezlepkovou dietou v Brne, o tom, že bežné pivo nieje škodlivé pre celiatikov, pokiaľ sa vypije v rozumnom množstve.

Táto informácia ma veľmi prekvapila a rozhodol som sa to overiť u veľmi dôveryhodného zdroja - pána Dr.Starucha, z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave, ktorý je mnohým vám známy z jeho veľmi prepracovaných prednášok počas stretnutí celiatikov, najmä na tému mäsových výrobkov.

Ohľadom mojich otázok a reakcií na informácie zo semináru v Brne mi odpísal nasledovné:

Vazeny pan Mizicko,
nezabudol som na Vas len nestiham...

Takže pivo:
Lepok ... bielkovina by v pive nemal byt ani v minimalmom mnozstve, ani v tak nizkom aku su na to citlivi CELIATICI Preco?
Lebo cirenie piva sa realizuje "zrazanim" bielkovin.. To znamena ze ak by tam aspon cast ich zostala pivo by sa zacalo kazit a bolo by kalne ...
Takze skuste po troske povedze male pivo raz za tyzden pokial sa sam neodtestujete a nevyskusate znacku ktora vam vyhovuje..
Z chemickeho by to malo pre Vas O.K.

/ Plzenske pivo Pilsner obsahuje lepok cca 0,25 mg/ l piva .... /

S pozdravom Staruch
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: Los

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.