DANUBIUS GASTRO 2016 V INCHEBE, BRATISLAVA

pridané: 24.1.2016 o 07:57 | vytlačiť

*** doplnenie recenzie***

Tak som bola včera pozrieť, čo je nové vo svete gastronómie (na Slovensku:)), našla som aj pár nováčikov, čo sa ponuky bezlepkových produktov týka.

 

Najviac ma zaujala „Toptortička“, ide o nový kamenný aj internetový predaj cukrárskych pomôcok a potrieb, sídlo Zlaté Moravce. Mali naozaj bohatú ponuku nových bezlepkových a bezlaktózových zmesí na pečenie (značka Madame Loulou) vhodných pre nás, napríklad na prípravu muffinov, tiramisu, cupcakov atď. Z viacerých zmesí majú pri stánku aj ochutnávku koláčikov z týchto zmesí a musím povedať, že sú naozaj dobré. Pri objednávke cez internet máte donášku domov už na druhý deň. Verím, že sa im podarí presadiť sa na trhu a budú distribuovať do rôznych kaviarní a cukrárni, tým sa bude naša možnosť stravovania len a len rozširovať:). Viac si môžete pozrieť na www.toptortička.sk alebo ísť ešte dnes osobne do Incheby a všetko to ochutnať :).

 

Nesklamal ani český výrobca hrachovej zmesi Hraška. Okrem tradičných zmesí na zahusťovanie a obalovanie (bez lepku, vajec a laktózy) sa predstavili s novinkou Hraška Vanilka, vhodná na prípravu cheesecakov, palaciniek, muffinov, ryžového nákypu či čokoládovej peny. Mne osobne Hraška chutí v akejkoľvek podobe, výhodou týchto zmesí je vysoký obsah proteínov, nakoľko ide o zmes zo strukoviny - vhodné aj pre lepkových športovcov:), a takisto vlákniny a železa.  Vrelo odporúčam. Viac na www.hraska.cz.

 

Ďalej som na výstave objavila produkty Koro Natureline - ponuka bezlepkových výrobkov ako napríklad nátierka Tatráčik z hovädzieho mäsa, Cícerové nátierky (s cviklou, pikantné, s chrenom) alebo cícerovo – tvarohový dezert  rôznych príchutí Cícerko, ktorý je dokonca bez cukru, sladený medom. Dostupné v slovenských hypermarketoch (Kaufland, Tesco,...). Hľadať  treba v chladiacich regáloch. Viac na www.natureline.sk.

Za zmienku  ešte stoja Talianske dobroty, ktoré majú vo svojej ponuke bezlepkové dezerty, takisto Créme Chic alebo Slovenský mak z Jarnej. 

Dnes je výstava v Inchebe do 17tej,  tak ak nemáte ešte plán, kam s deťmi na nedeľný koláčik, odporúčam navštíviť. Počas celého dňa sú tam sprievodné akcie, rodičia si prídu na svoje pri degustácii syrov a vínka :). 

 

 

 

***informácia o podujatí***

Budúci víkend 28.1. - 31.1. sa prídu ako každý rok predstaviť na výstave v Inechebe gastroprevádzky so svojimi novinkami v oblaśti gastronómie a hotelierstva. Každoročne sa výstavy zúčastňujú známe značky ako Rajo alebo Zelinári, nechýbajú nováčikovia, ktorí niečim prekvapia. Každý rok tam natrafím na nové produkty vhodné aj pre nás. Kto má budúci týždeň čas, odporúčam navštíviť. O mojich objavoch vás budem informovať :). 

viac informácii a zoznam všetkých vystavovateľov tu: http://www.incheba.sk/vystavy/danubius-gastro-2.html?page_id=9619

 

 

 

 

 

 

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: Katka Dugová

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.