Centrálna klubovňa

pridané: 28.3.2015 o 08:13 | vytlačiť

 

      Na web stránke Centránej klubovne som našla informáciu, že si na svoje prídu aj celiatici. Tak sme to tam išli hneď otestovať, ako to myslia.

     Presne znenie reklamy na ich stránke: "V našich Klubovniach myslíme aj na ľudí, ktorí nemôžu jesť lepok a tak sme do ponuky zaradili aj bezlepkový chlebík, aby si všetci naši zákazníci mohli pochutnať na dobrotách ako tatarák, plesnivec, paštéta či tlačenka. A neostali sme len pri chlebe, ale zabezpečili sme aj bezlepkovú strúhanku a tak vieme na požiadanie pripraviť aj bezlepkovú verziu nášho poctivého šniclu z krkovice alebo vyprážaného plesnivcu".

      Opýtala som sa čašníka, čo bezlepkové mi môžu pripraviť. Ten sa tváril, že nevie o čom hovorím, že nič bezlepkové neponúkajú. Tak som mu povedala, že na web stránke majú oznam o bezlepkových novinkách. Tak si spomenul a vravel, že len chlieb majú a nič iné mi pripraviť nemôžu. Tak som sa teda spýtala, či si môžem dať kuraciu pečeňovú paštétu, či tá neobsahuje lepok. A on na to, že určite každé jedlo obsahuje aspoň stopy lepku, že nič nie je vhodné pre celiatikov, okrem bezlepkového chleba. Tak sme sa zasmiali, že čo si ho máme dať s čím teda, keď nič nie je bezlepkové a že nech nás teda nechá ešte chvíľu vyberať. Už to vyzeralo tak, že to bude len ďaľšia negatívna skúsenosť s promo o bezlepkovej ponuke. Našťastie si čašník asi uvedomil, že keď sa v jedle nevyzná (asi bol nový, neviem, nesúdim), tak zavolá kuchára. Šéfkuchár zrazu prišiel k nám k stolu, pekne sa predstavil a ospravedlnil za nevedomosť čašníka. Vysvetlil situáciu, že celé zavádzanie bezlepkovej ponuky je ešte len v procese a že čašníci nie sú ešte do toho veľmi zasvätení, ale že v najbližšom období plánuje všetkých "zaškoliť" a bezlepkovej ponuke sa viacej venovať. Takisto priznal, že ešte nemajú samostatne vyhradený stôl na prípravu bezlepkového jedla, ale že sa na všetkom už pracuje a berú to vážne. To ma veľmi potešilo, že sa táto sieť reštaurácii rozhodla rozširovať ponuku týmto smerom, pretože Centrálna klubovňa patrí pod Medusa group a všetky reštaurácie ju budú časom nasledovať. Dobrá správa pre nás. Šéfkuchár sa ponúkol pripraviť nám hociktoré jedlo, ktoré sa vypráža v bezlepkovej strúhanke. Spýtali sme sa, či tá paštéta je bezlepková, pretože sme chceli vyskúšať ten bezlepkový chlieb (a na vyprážané jedlo sme naozaj nemali chuť). Povedal, že nie je problém na ňu pivový aspik nedávať.

     Veľmi ma potešil ich prístup, že radšej zavolali šéfkuchára a nenechali celú situáciu v štýle "jeden nespokojný zákaznik hore dole".

      Tak sme si dali tatarák z býka s bezlepkovým chlebíkom aj tú paštétu. Oboje boli dobré, predsa len je to kvalitná reštaurácia. Biela bagetka bola trochu suchá, šak to poznáte, ale keďže bola opečená, aby to pôsobilo ako hrianka k tataráku, bolo to veľmi chutné. Tmavý celozrnný chlieb bol mäkkučký, taký bezlepkový som ešte nejedla, aj som sa chcela spýtať, kto je ich dodávateľ, no zabudla som, nabudúce:).

      Celá Centrálna klubovňa je tematicky zariadená, už len návšteva WC je zážitok:) (umývadlo je pipa na pivo a podobne). Reštaurácia je veľmi pekná, nedá sa jej nič vytknúť, mám to tam rada, chodila som tam aj predtým na šalát s ovčím syrom, alebo kuracie mäsko. Môžem len odporúčiť. Otvorená je už aj ďaľšia prevádzka na Ventúrskej a Bystrickej, tam som ešte nebola. Plánujú sieť rozširovať aj ďalšími prevádzkami v každej časti Bratislavy.

 

link na webstránku Centrálnej klubovne: http://www.nasaklubovna.sk/sk/klubovna/centralna/

odkaz na reštauráciu v našom katalógu: http://www.celiakia.sk/kde-sa-najete/centralna-klubovna?rsid=148

 

 

 

 

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 5
Pridal: Katka Dugová

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.