Australian Open 2012: Stal sa Novak Djokovič vďaka bezlepkovej diéte novým tenisovým alfa samcom?

pridané: 18.3.2012 o 21:57 | vytlačiť
Vďaka bezlepkovej diéte a novému tréningovému režimu prežil Novak Djokovič jedenásť náročných hodín tenisu v priebehu troch dní a stal sa tak šampiónom Australian Open pre rok 2012.

Menej ako dva dni po impozantnom päťsetovom víťazstve nad Andy Murraym, sa Djokovič vrátil na kurt v Melbourne Parku na šesťhodinovú bitku proti Rafaelovi Nadalovi.

Čo je teda motorom týchto pozoruhodných výkonov športovca, ktorý bol svojho času svojim kolegom Andy Roddickom označovaný za hypochondra?

Djokovič prešiel na bezlepkovú diétu v júli 2010, potom, čo odborník na výživu Igo Cetojevic zistil, že Srb trpí celiakiou. Zistil to na základe nedostatočnej absorpcie výživy a ďalších problémov súvisiacich s nežiaducimi reakciami jeho tela na lepok.

Odkedy vysadil lepok zaznamenal Djokovič rýchle a stabilné výsledky, vrátane série 64 víťazstiev a výhry štyroch grandslamových titulov.

Aby sme však neprisúdili jeho úspech len bezlepkovej diéte, je dôležité si uvedomiť, že Djokovič strávi množstvo hodín na rozvoji fyzickej sily, samozrejme popri drine na tenisovom kurte. To zahŕňa tri intenzívne tréningy a tri tréningy v posilňovni za týždeň. Dokopy to znamená dvadsať a viac hodín ťažkého tréningu.

Keď sa spojí výživa, tréning a zručnosti v prípade tak silného a talentovaného športovca, akým je Novak Djokovič, výsledky sú ohromujúce.

Bude Djokovičova bezlepková dominancia v mužskom tenise pokračovať?

Jefferson ADAMS

Jefferson Adams je spisovateľ na voľnej nohe žijúci v San Franciscu. Jeho básne, eseje a fotografie sa objavili okrem iného objavili aj v Antioch Review, Blue Mesa Review, Caliban, Hayden je Ferry recenzie, Huffington Post, Mississippi Review a Slate.

Uverejnené s láskavým dovolením Celiac.com

Preklad: Miloš, Celiakia.sk
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: milos

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.