E1422

pridané: 8.9.2003 o 23:50 | vytlačiť
Este jedna otazka,
jete E1422 ??? V tom zozname ecok je napisane ze tam musi byt napisane aky skrob pouzili, ale este som to tam napisane nevidel. Zatial toto ecko nejem.
Poradne aspon, v ktorych potravinach ho jete a v ktorych nie.
Dik
Martin


Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: cicman

Diskusia k magazinu (9)

  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    23:56 8.9.2003

    co ja viem, ja to asi az tak neriesim...

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    09:43 9.9.2003

    To sa neda odpovedat, ze kedy je mozne E 1422 jest a kedy nie. Existuju potravinarske normy, ktore jasne specifikuju, ktory E 1422 je psenicny skrob, kukuricny skrob, ryzovy, skrob, zemiakovy skrob, prip. modifikovany skrob. Vyrobca zatial nie je povinny uvadzat povod skrobu a staci mu preto uvadzat len cislo Ecka. Najlepsie je komunikovat s vyrobcom. Ak mas vsak zaujem o konkretne vyrobky, napis mi ich nazov aj ich vyrobcu a ja Ti mozno poradim, kedze som s vyrobcami v kontakte. Boris

  • napísal:
    používateľ:
    cicman
    pridané:
    15:50 9.9.2003

    No zaujima ma hlavne Helmans Tatarka, Kecupi Snico, a jogurty rajo. Viacej ma momentalne nenapada. Martin

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    11:29 10.9.2003

    Helmans nedoporucujem, mozes pouzit Tatarku Sabi /Tesco/ alebo Sojovu Tatarku aj majonezu /Alfa Bio/, Kecupy Snico /St. Nicolaus L. Mikulas/ by mali byt podla vyjadrenia vyrobcu byt OK /obsahuju kukuricny skrob,/, kecupy su v poriadku aj od firmy Spak, Hame a Heniz, taktiez jogurty Rajo by mali byt v proiadku /podla vyrobcu obsahuju len kukuricny skrob/, okrem toho mozes jogurty OKE, Liptovska mliekaren, Jogobela. Boris

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    12:30 10.9.2003

    nedoporucujes Helmans, preco, mas nejake informacie? Na majolenke nie je napisane ziadne E, teda ta by mohla byt v poriadku.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    14:14 10.9.2003

    To je sice pravda, ale cital som nasledovne stanovisko na tejto stranke: Listy od výrobcov: Bezlepková diéta a Hellmans Poslal:: milos v Utorok, 03.Jún 2003 - 19:42 IDLW Vazena pani Bachronikova Dostali sme stanovisko od nasich kolegov, co sa tyka zlozenia nasich tatariek, majonez a kecupov. Vyplyva z neho, ze nase vyrobky nie su vyrobene zo surovin, ktore by obsahovali lepok. Kedze vsak nepoznaju presne kriteria na bezlepkovu dietu, nemoze potvrdit vhodnost-nevhodnost ich konzumacie. Preto sme poziadali o stanovisko nasho kvalitara, ktory by toto mohol este upresnit. Dakujem za trpezlivost a hned ako budem vediet viac, tak sa Vam ozvem. Na konci uvadzam spravu, ktoru som obdrzal S pozdravom Viktor Novysedlak -------------------------------------------------------- Unilever Slovensko, spol. s r.o. Field Sales Department FOOD/HPC Tel: +421-2-59326310 Fax: +421-2-59326333 mobil:+421-905-759676 ------------------------------------------------------- Uz v minulosti jsme toto overovali a co muzu sdelit je to, ze nase tatarky, majonezy, dressingy a kecup neobsahuji slozky, ktere by byly vyrobeny ze surovin obsahujici lepek. Nicmene nevim, jaka kriteria plati pro bezlepkovovou dietu, takze bych byl opatrny v tvrzeni, zda jsou tyto vyrobky vhodne nebo nevhodne pro tuto dietu. Takže nechávam na zváženie, problém by mohol byť ocot v majonéze, ktorý môže obsahovať E 150 /karamel - potenciálny zdroj lepku/. Boris

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    18:42 10.9.2003

    karamel ako zdroj lepku?nerozumiem tomu. ...Takže Helmans používajú 1422 kukuričný?Keby sa vedelo z čoho karamel.- tak by to bolo jednoduché.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    10:34 17.9.2003

    Klasický karamel je predsa uvarený kryštálový cukor (skaramelizovaný). Tak neviem, čo je to to E150. Helga

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    11:30 26.9.2003

    No, tuším po takejto rozprave aj tak nie som múdrejšia. K vyššiemu komentáru som písala dotaz, či môžem jesť Monte (a tiež spomínanú tatárku od Helmans), lebo tiež obsahuje E1422. Pravdupovediac, z celej diskusie mi nie je jasné, či smiem, či nie. Alebo jesť iba to, čo mi chutí a utvrdzovať sa v tom, že E1422 práve v tomto výrobku je škrob kukuričný, či zemiakový? :-) Totiž práve výrobky, ktoré tento emulgátor obsahujú sú hádam najchutnejšie. :-) Zuzana

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.