Najsladšia valentínka

pridané: 15.2.2018 o 22:27 | vytlačiť
Najsladšia valentínka 
 

Odkedy som zažila Valentín na Filipínach (predstavte si podobný ošiaľ, ako u nás týždeň pred Vianocami a natlačte ho do jedného dňa), som sa zaprisahala, že tento sviatok už nikdy nebudem oslavovať. To by bolo všetko v poriadku, pokiaľ by som nerobila s jedlom, kedy sladké a valentínsky sviatok idú k sebe rovnako dobre ako čokoláda a maliny. A čím viac valentínskych koláčikov robím, tým viac sa mi zdajú rozkošnejšie a rozkošnejšie - žeby ma očarovali? 


Nuž či je to už valentínske čaro alebo moja slabosť pre maliny s čokoládou, rozhodla som sa z nich spraviť moje tohtoročné valentínky. Juj a že či sú krásne!  Okrem toho, že sa z nich budete vytešovať hodiny, po tom čo ich dokončíte (alebo kým ich stlačíte ), ich príprava je bleskurýchla. Och, akoby aj nie - klasický recept na lenivé (alebo rýchle? ) mafiny zvládnete aj so zavretými očami, malinový džem máte určite v špajzi a lahodný čokoládový krém spolu s krásnou valentínkou si síce vyžadujú trochu práce, no nie je to nič, čo by vás mohlo položiť. 


Takže, pokiaľ ste zaneprázdnení rovnako ako ja, túto krásnu valentínku zvládnete úplne hravo aj po práci. A pokiaľ mi budete tvrdiť, že nemáte komu takúto valentínku napiecť, myslím si, že ten, na koho sa každé ráno pozeráte v zrkadle, si to zaslúži v prvom rade 


Na 12 valentínskych cupcakov budeme potrebovať:


Čas prípravy: 45 min              Čas pečenia: 25 min        Teplota pečenia: 180°C


200 g kvalitnej tmavej čokolády

200 ml plnotučného alebo kokosového mlieka

90 g kokosového oleja

2 vajíčka (veľkosť L)

100 g trstinového cukru

30 g kvalitného holandského kakaa

320 g bezlepkovej múky Promix PK špeciál

12 g bezlepkového kypriaceho prášku

100 g čokoládových čipsov alebo nasekanej tmavej čokolády (nemusí byť)


Krém:

250 ml plnotučného alebo kokosového mlieka

40 g kukuričného škrobu

50 g práškového cukru

250 g masla izbovej teploty alebo kokosového oleja izbovej teploty (musí byť stále tuhý) 

100 g kvalitnej tmavej čokolády


Na dokončenie:

100 g bielej čokolády (alebo kvalitnej tmavej)

1 čokotransfer (nemusí byť)

Cukrové srdiečka a iné ozdôbky (pozor na zloženie! - pozerajte len ryžové alebo kukuričné)

Čerstvé ovocie na dozdobenie


1. Rúru zapneme a rozohrejeme. Čokoládu spolu s kokosovým olejom roztopíme, mafinkový plech si vystelieme veľkými mafinkovými košíčkami. K roztopenej čokoláde pridáme kokosové mlieko, vajíčka a cukor a dobre rozmiešame. 

2. V druhej miske zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a čoko čipsy a prilejeme vajíčkovo - čokoládovú zmes. Zľahka premiešame - iba tak, aby sa hmota spojila a naplníme pripravené mafinkové košíčky. Do každého košíčku dáme približne 2 - 3 PL cesta. 

3. Vložíme do rozhorúčenej rúry a upečieme. Medzitým si uvaríme puding na krém - 200 ml kokosového mlieka privedieme k varu, vo zvyšnom mlieku rozmiešame kukuričný škrob, ktorý pridáme k vriacemu mlieku a uvaríme do zhustnutia. 

4. Puding preložíme do misky a prikryjeme potravinovou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu pudingu - neurobí sa nám potom na ňom koža a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. 

5. Čokoládu na krém roztopíme a necháme mierne schladnúť, no nie stuhnúť - keby bola čokoláda príliš teplá, mohol by sa kokosový olej roztopiť. Kokosový olej vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do peny. Puding v miske prešľaháme alebo premiesime, aby nemal hrudky, a pridáme ku kokosovej pene. Dobre premiešame a ako posledné zašľaháme schladnutú čokoládu. Asi 1 - 2 PL krému si vložíme do malého cukrárskeho vrecka s malou okrúhlou špičkou a zvyšok krému preložíme do veľkého cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a odložíme bokom.

6. Upečené mafinky necháme vychladnúť na mriežke. Pomocou malého nožíka vyrežeme v strede každej mafinky otvor, ale iba tak veľký, aby sa doň nám zmestila 1 ČL džemu. Mafinky naplníme, dozdobíme čokoládovým krémom a odložíme do chladničky. 

7. Na čokoládové valentínky roztopíme bielu čokoládu, ktorú rozotrieme na čokotransfer. Vložíme do chladničky a necháme mierne stuhnúť - čokoláda sa nám nesmie zlievať, ale musí sa dať pekne nakrájať. Nakrájame malé obdĺžničky a necháme stuhnúť úplne. 

8. Peknú ozdobnú stranu olemujeme krémom - nakreslíme obálku a do stredu vložíme srdiečko (ako pečať). Necháme ďalších 10 min tuhnúť. 

9. Cupcaky dozdobíme ovocím a čokoládovými valentínkami a necháme stuhnúť úplne. 

 

 

TIP NA PRÍPRAVU


Čokoládový krém si môžete pripraviť už deň vopred, no neodkladajte ho do chladničky, museli by ste ho znovu vyšľahať. Namiesto toho si ho prikrytý odložte na kuchynskú linku a na ďalší deň spotrebujte. 

 

Sladké valentínske vypekanie, kamoškovia moji!

 

S láskou

 

Vaša Peťa ️

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 3
Pridal: zuzanab

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.