DISKUSNÉ FÓRUM
Otázky do pléna
prosba o pomoc
Dobrý deň,poradí mi niekto? Pečiem bezl.chlieb v dom.pekárni má dobrý tvar akurát je po upečení vo vnútri akoby surový,musím ho dať po nakrájaní ešte do rúry zapiecť.Poradí mi niekto kde robím chybu?
ďakujem
- PREČÍTANÉ:
- 2285x
- REAKCIÍ:
- 6
- VYTVORIL:
- JarkaHola
- VYTVORENÉ:
- 2010-04-23 05:00:00
-
-
napísal:
- používateľ:
- majkajak
- pridané:
- 18:27 23.4.2010
ahoj, keď som piekla chlieb len z múky PROMIX CH, chlieb bol tmavší, ale rýchlo bol gumený. Teraz pečiem z PROMIX- UNI komfort a ten je lepší, ale je veľmi biely a niekedy akoby nedopečený, tak vždy po upečení v pekárni ešte dopečiem v elektrickej rúre - tak je to lepšie. Majkajak
-
-
napísal:
- používateľ:
- babulka
- pridané:
- 22:24 23.4.2010
Kúp si múku MIX B a z tej to máš na 100% alebo daj menej droždia ako sa píše v návodoch. Veľa zdaru pri pečení.
-
-
napísal:
- používateľ:
- janie
- pridané:
- 10:00 24.4.2010
Ahoj, môže to záležať aj od pekárne, akú používaš. Ja mám Moulinex, pečiem z Promix-CH a vždy je upečený skvele. Idem presne podľa návodu na obale múky. Niekto tu už kedysi písal, že niektoré pekárne pečú lepšie a niektoré horšie..možno by to stálo za zamyslenie. Maj sa
-
-
napísal:
- používateľ:
- alex1983
- pridané:
- 21:53 24.4.2010
Ahoj,ja mam pekaren Panasonic a z muky mix B sa mi chlebik vzdy podari. Ak chces,posielam Ti recept,mozes ho vyskusat je jednoduchy- Cesto: 3 salky muky mix B 2 lyzicky krys.cukru 1 zltok 2 pol.lyzice oleja 450 ml plnotuc.mlieka 1 a pol sacku suseneho drozdia napr.Dr.Oetker al.Labeta stipka soli Postup: Vrtulku vo forme polejeme olejom.Potom do formy pridame postupne mlieko,muku,zltok,cukor,drozdie a sol.(Pozor! Sol nemoze byt nasypana na drozdie) Dalej uz len zvol svoj program na pekarni a hotovo
-
-
napísal:
- používateľ:
- ujo
- pridané:
- 16:51 1.5.2010
Odporúčam piecť chlieb z múky Promix FORTE (tiež je na recept, ibaže o malulinko je drahšia). Podľa mňa je o moc lepšia ako CH aleb UNI. Okrem toho odporúčam nastaviť tmavú kôrku. Škoda nákladov za elektrinu na dopečenie, ale je to osobná vec každého...
-
-
napísal:
- používateľ:
- gasi
- pridané:
- 19:38 2.5.2010
Ja mám pekáreň Bifinnet. Nie je to vychytená značka, ale som s ňou veľmi spokojná. 1 kg bezlepkový chlieb s tmavšou kôrkou sa v nej pečie 3 hod. 45 min. Dám pol litra vody, pol kg múky (vačšinou používam promix ch + trochu múky z českej firmy Labeta na prípravu tmavého chceba) a droždie (kocku čerstvého, alebo sáček suchého). Potom si podľa chuti dám lyžicu šmalcu, trochu soli, trochu cukru, a rôzne semiačka. Myslím si, že ak je chlieb v strede nedopečený, nezáleži to od druhu múky, ale od programu na pečenie bezl. chleba. Mimochodom, piekla som aj obyčajný lepkový a ten sa pečie oveľa kratšie a tiež sa vydaril, bol chutný. Pozdravujem, Gabriela