DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Pekaren Moulinex

Dobrý deň,



chcela by som sa Vás opýtať aké máte skúsenosti s pekárňou Moulinex OW50033. Ja mam celiakiu zistenú krátko, kúpili sme túto pekáreň, nebola vôbec lacná ale chlieb sa nám tam nepodarilo upiecť ani raz. Skúšala som recepty od známych, potom tie priamo na múkach Promix, aj recepty, čo sme dostali priamo k pekárničke.

Začínam si myslieť, že s ňou nie je niečo v poriadku.

Môže mi prosím niekto, kto má presne tento typ resp značku Moulinex , napísať konkrétny recept na bezlepkový chlieb? Ja som z tej pekárne už na nervy:)



Ďakujem,



Karin

PREČÍTANÉ:
3828x
REAKCIÍ:
2
VYTVORIL:
samandicka
VYTVORENÉ:
2008-10-15 15:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    Afro
    pridané:
    16:33 15.10.2008

    Ahojka Karin a má ta pekárna program na bzl.pečení nebo pečeš na program rapid=rychlý?a také jaké používáš kvasnice,čerstvé se davají přímo do vody a nechají se tak 10min.vyběhnout než se tam přidají ostatní suroviny nebo sušené droždí a to se dává nakonec nahoru na mouku,a zkusila jsi upéct i "normální lepkový chleba" jestli se nbude dařit ani ten šla bych pekárnu vrátit,a ten chleba není upečený nebo je spálený?co ti ta pekárna vlastně dělá?Zkus mouku Schar B recept je na obale s touto moukou se vždy povede...

  • napísal:
    používateľ:
    ujo
    pridané:
    22:43 11.1.2009

    Zdravím vás, Karin! Ja som dostal teraz na vianoce pekárničku Moulinex XXL model 500030, teda odlišnú od vašej, ale piekli sme chlieb najprv s lepkovou múkou (ak sa pokazí, múka je lacnejšia...), ale chlieb sa vydaril. Takisto sme piekli pre mňa z múky Promix CH podľa návodu na obale. Aj ten sa vydaril. Toľko už viem, že postup si treba prísne zachovať, všetko musí mať izbovú teplotu, počas pečenia neotvárať veko (okrem prípadov, keď je to podľa receptu dovolené), suché droždie nesmie byť staré, príp. múka má byť preosiata. Neskúšal som, ale také mám informácie, že pokiaľ použijete čerstvé droždie, tak prepočítavací pomer je 1:3, príp. 1:4 (1 diel sušeného = 3-4 diely čerstvého droždia). Ak neminiete celý obsah sáčku sušeného, tak nenechávajte ho vonku a otvorený, ale riadne uzavrite a dajte do chladničky (kvasinky by stratili vitalitu). Prajem veľa úspechov. Chlieb z bezlepkovej múky je bledší a hustejší, teda neočakávajte od pekárničky nemožné. Zdravím vás.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ