DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Pec na chlieb ETA Dellica

Ahojte všetci, už rok sa zdravo stravujem vdaka celiakii.

Obcas mi chyba chlieb tak som si kupila piecku Eta Dellica, je tam voľba bezlepkovy chlieb ale akykolvek skusam recept nedari sa. Pomôže mi niekto prosim????





PREČÍTANÉ:
2614x
REAKCIÍ:
5
VYTVORIL:
zuzike-sue
VYTVORENÉ:
2010-01-25 05:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    bebka
    pridané:
    06:48 25.1.2010

    Ahoj, ja mám Etu Siesta. Má tzv. rýchly program na bzl chlieb. Som s ňou veľmi spokojná. Skús si preklikať i staré príspevky. Najlepšia múka na chlieb je MIx B. A určite sa pozri na stránku ivako.cz. Sú tam i nafotené postupy. Dobrá je i dama.cz- diskuse-bezlepková dieta.Pri tomto chlebe je treba prísť na hustotu cesta, ak je husté, chlebík je tuhý, ak je redšie, chlebík spadne. Ale dá sa to naučiť a zdá sa mi, že bzl chlebík z Ety je lepší ako lepkový. Len sa nevzdávaj.

  • napísal:
    používateľ:
    bebka
    pridané:
    11:23 25.1.2010

    Tak píšem ešte raz, napíšem Ti recept, ktorý som dostala a prispôsobila. Tento chlieb je výborný, najlepší je čerstvý, ale môžeš ho po vychladnutí pokrájať a dať do mrazničky. 400 gramov múky Mix B, asi 4 dcl vody, 1/4 čerstvého droždia alebo 2 lyžičky sušeného- dobré je to s modrou lastovičkou,pár hodín pred pečením zaparím s troškou vody 1 malú lyžičku pomletého ľanu-nahrádza to trochu vlastnosti lepku a chlebík sa mi zdá lepší, 1 malú lyžičku guarovej gumy, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku chlebového korenia, 1 varený zemiak, ale ten nemusí byť, ja ho dám uvariť v šupke do mikrovlnky, kým si chystám múku, je za 5 minút hotový, trošku octu, trošku oleja, asi 2 lpolievkové yžice amarantových perličiek a ďalšie semiačka podľa chuti- sézam, slnečnica ap. Do mojej Ety idú najprv tekuté látky- teplá voda, olej, ocot, zaparený ľan, potom dám múku, do nej soľ, korenie, guarovú gumu, semiačka, navrch štipku cukru a na neho droždie, pečiem na programe rýchly, po domiesení vyberiem háky. Po dopečení, nechám ešte 15 minút v piecke a potom vyklopím a zabalím do utierky, dám vychladnúť na mriežku. Určite sa vydarí, ak nie, tak treba prísť na tú optimálnu hustotu cesta. Dobrú chuť.

  • napísal:
    používateľ:
    katkaMARKI
    pridané:
    13:59 25.1.2010

    ahoj. ja mám pec ETA uz 3 roky a som s nou velmi spokojna. peciem v nej chlebik z pripravenej zmesi od LABETA tmavý aj svetlý, ale droždie používam od dr.oetkar, pretože z toho, co je pri zmesi, dobre nevykysne. a peciem aj z promix-CH / 1/2 litra vlažnej vody, malu lyžičku soli aj kryst. cukru, rozslahane vajce, promix-CH a drozdie/. dobrú chut

  • napísal:
    používateľ:
    zuzike-sue
    pridané:
    16:13 27.1.2010

    Dakujem velmi pekne, urcite vyskušam :)

  • napísal:
    používateľ:
    majkajak
    pridané:
    18:59 5.2.2010

    Ja si pečiem chlieb z múky Promix-UNI komfort (je to sáčok presne na jeden chlebík) -asi pol roka, najprv tam dám asi 20g čerstvého droždia, potom nasypem múku a asi 420 - 430 ml letnej vody. Je fakt výborný a mäkký. Mám pekáreň Panasonic a tam sa dáva droždie pod múku a navrch voda - niekde s to vraj dáva opačne, treba vyskúšať, alebo sa riadiť návodom pekárne. Držím palce. Maja

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ