DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Neviem si rady

Dobrý deň. Chcem Vás poprosiť o radu. Kúpila som si pekárničku, ktorá má jeden hnací hák, nemá bezlepkový program a ani recept tam nie je na bezlepkový chlieb. Vie mi niekto z Vás poradiť nejaký recept a postup pri pečení chleba? Aký program mám použiť? a počula som aj to, že pri pečení treba pridať aj nejakú chlebovú zmes, pretože sa chlieb bude mrviť a nezlepí sa, je to pravda?

dakujem MIchaela z NZ

PREČÍTANÉ:
3159x
REAKCIÍ:
5
VYTVORIL:
Michaela.ua
VYTVORENÉ:
2008-01-20 09:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    16:00 20.1.2008

    Ahoj Michaela -Nemám skúsenosť s pekárničkou, ktorá má jeden hák, predpokladám, že obsluha ja rovnaká ako u pekárni s dvomi hákmi. -Určite je tam priložený návod na obsluhu, tak si ho porečitaj a nastav si rýchly program na pečenie chleba, ten trvá vždy okolo 1 hodiny a 58 minút. pekárni je jedno či chceš normálny, alebo nezlepkový chlieb. -Použij recept, ktorý je určite na obale bezlepkovej múky, ak chceš pridaj do pekárne semiačka / ľanové, sézamové, slnečnicové lúpané / nemusia byľ, ale vyskúšaj to. _Nepridavaj do múky niakú chlebovú zmes, chlebová múka Promix CH je pre nás najlacnejšia, je na lekársky predpis a obsahuje už aj guarovu gumu, ktorá robí chlebík mäkší, ja výbrný. -Po upečení a vychladnutí môžeš chlieb nakrajaľ adať si ho do mrazničky, potom vyberieš potrebné množstvo a rozmrazíš v mikrovlnke. - Ak začneš piecť, nedávaj čistú vodu, kvások urob z mliekom. - Sleduj hustotu cesta pri miešani, ak budeš mať pocit, že je cesto husté - zrieď ho ešte počas miešania, ak bude cesto priliš riedke, tak ho zahusti múkou, lebo keď je cesto príliš riedke tak ti vykysnutý chlieb môže pri pečení spadnúť /spľasnúľ/ Neboj všetko bude dobré nieje to žiadna veda, Jano

  • napísal:
    používateľ:
    jankinka63
    pridané:
    21:00 21.1.2008

    Ahoj Michaela,ja mám tiež pekáreň bez programu na bezlepkový chlieb.Mne sa tiež nedarí urobiť chutný chlieb.U nás má celiakiu manžel a nechce chlieb z pekárničky.Ale už sa mi podaril urobiť celkom dobrý chlieb z bezlepkovej zmesy Promix Uni komfort.Teraz je už aj na predpis.Riaď sa receptom na sáčku.A program zvoľ ten ,kde miesenie je najkratšie.Inak z cesta bude blato a chlieb sa nevydarí. Inak ja mám Moulinex. Tiež má iba jeden hák na miešanie a tak zvyknem pri tom chvíľu postáť a premiešať ak treba. A je pravda, že ak je cesto riedke prekysne a spľasne a ak je husté zvykne nevykysnúť. Musíš skúšať.Veľa šťastia.Jana

  • napísal:
    používateľ:
    tina1
    pridané:
    08:35 22.1.2008

    tiez sa mi stavalo zo zaciatku, ze som upiekla taky isty chlebik. Spociatku som si myslela, ze to bude pekarnickou. Pricin to moze mat niekolko: 1. cesto moze byt riedke 2. aj ked vyrobca urcuje 1 sacok kvasnic, staci 1-2 KL susenych kvasnic, zalezi od velkosti chlebika /molinex je asi mensia/ cesto moze prekysnut. Klesne a potom je ako blato 3. Ked pouzijes susene kvasnice po otvoreni balicka, zvysne dobre uzatvor a zbytok daj do mraznicky, inak v teple stracaju na kvalitne, cesto nevykysne 4. Pri nalievani vody do pekarne davaj vlaznu vodu 5. Pri peceni zemiakoveho chlebika, pri dlhsom miesani cesto riedne. 6. Pouzivam program, ktory trva 1:58 hod, Prajem vela vydarenych a chutnych chlebikov.

  • napísal:
    používateľ:
    tina1
    pridané:
    08:53 22.1.2008

    Na pecenie chleba pouzivam muku Mix-B, aj ked je muka drahsia, chlebik je ovela chutnejsi

  • napísal:
    používateľ:
    Michaela.ua
    pridané:
    20:08 23.10.2010

    dakujem pekne za rady

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ