DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Moulinex OW 500331 alebo Panasonic SD 255 WXE

Dobry den,

tento tyzden mi ziztil celiakiu a chcem si kupit piecku, len sa neviem rozhodnut ktoru z tychto dvoch. Viac som nakloneny tej moulinex lebo sa v nej daju robit aj rozky a bagetky (aspon z toho co som cital v jej popise na nete).

Ak ma niekto nejaku skusenost tak by som bol vdacny ak by napisal nejake tie klady a zapory...

Dakujem...

PREČÍTANÉ:
7164x
REAKCIÍ:
8
VYTVORIL:
Straky
VYTVORENÉ:
2008-04-28 06:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    tina1
    pridané:
    08:58 28.4.2008

    Pokial chces dobru piecku, odporucam kupit Panasonic, ale je trocha drahsia. Pokial nechces investovat do piecky kludne upecies bzl. chlebik aj v Ete, alebo inej piecke, hlavne, aby mala program na rycle pecenie, kt. trva priblizne 2 hod.

  • napísal:
    používateľ:
    pandiatko
    pridané:
    09:54 28.4.2008

    Ja sa tiez rozhodujem s kupou piecky a ako som na tejto stranke citala, vela ludi odporuca PANASONIC s tym, ze "je sice drahsia, ale lepsia." V com je teda lepsia?

  • napísal:
    používateľ:
    GABAZ
    pridané:
    09:59 28.4.2008

    Čo som čítala ohlasy na Panasonic, boli len dobré, aj keď je cenovo o dosť drahšia. Ja som koncom februára kúpila piecku Moulinex Home Bread XXL OV 5000030, ktorá je veľmi podobná,ako tá na ktorú sa pýtaš. Len neumožňuje piecť tie rožky. Uvažovala som presne o nej tiež. Nebola však ešte v predaji a potrebovali sme piecku ihneď. Pečiem v nej bezlepkový chlebík z múky Schar Mix B. Keď som piekla len čisto z tejto múky, chlebík sa mi vydaril. Skúšala som pridávať aj iné múky - amarantovú, sójovú, pohánkovú. Vtedy mi chlebík pekne nakysol, ale potom spadol.Vydaril sa mi iba len ak som pridala pohánkovú - maximálne 3 lyžice pri hmotnosti múky 500 g. Jedinú nevýhodu vidím, že povrch chlebíka je bledý, ale to je pokiaľ viem u väčšiny pekárničiek. Momentálne pečiem chlebík podľa tohto receptu : 450 g múky Schar Mix B, 450 ml vody, 2 veľké odmerky slnečnicového oleja, 1/2 sáčku droždia Dr. Oetker, 1 malá odmerka soli, 1 malá odmerka cukru. (Pôvodne som používala celé droždie na 500 g múky, ale podľa skúseností tina1, som skúsila použiť polovicu a je to dobré, predtým mi chlebík až príliš nakysol, teraz je taký hutnejší.) Nastavím program 6 - bezlepkové pečenie, stredné prepečenie kôrky a 1000 g chlebík. Po dopečení natriem celý chlebík slnečnicovým olejom. Povrch chlebíka ešte v piecke, zbytok po vyklopení z formy. Nie je taký suchý, nedrobí sa, lepšie sa krája a pekne vonia. Chlebík pečiem bez hákov - vystriehnem si správny čas po domiesení cesta a háky vyberiem . Predtým bola časť chlebíka nepoužiteľná napríklad na desiatu. Pekáreň má zvukový signál na pridanie semien. Na tejto pekárni mi vyhovuje možnosť pečenia bábovky - cez voľbu múčnik. K mokrým súčastiam vo forme pridám všetky suché suroviny vopred premiešané v miske. Po vymiešaní cesta vyberiem háky a upečie sa krásna bábovka. Skúšala som aj prípravu cesta a voľbu samostatné pečenie. Keď som si vyberala piecku, pozrela som si nejaké vystavené v Tescu. Piecky Moulinex sa mi zdali na pohľad, že mali kvalitnejší povrch formy ako napríklad Ety. Moja forma je zatiaľ v poriadku, ale mám ju krátko a príliš nepoužívam semiačka, ktoré by ju mohli poškrabať. Prajem Ti šťastnú ruku pri výbere piecky - snáď som Ti trocha pomohla.

  • napísal:
    používateľ:
    tina1
    pridané:
    21:41 28.4.2008

    Ahoj Gabika, tak vidim, ze si sa naucila celkom fajn ovladat piecku. Este jednu radu kt, som vycitala na porade, tie haky nevyberam po domieseni cesta, kludne necham ich zapiect a po upeceni a vychladnuti chlebika haky vyberim tym hacikom, kt. je vo vybave pekarne. Ostanu tam len ciarky po nich, ktore vobec nevadia kvalite chlebika

  • napísal:
    používateľ:
    niki
    pridané:
    17:24 2.5.2008

    Ahoj! Ja mám panasonic a som spokojná!Vybrala som si ho na odporučenie predávajúceho v elektre, kde mám max. istotu, že mi objektívne poradia, chodím tam už 10 rokov a ani teraz nesklamali. Motor, ktorý poháňa Panasonic, je jednoducho kvalitnejší, lepší. Ten nezničíš ani pri tuhom ceste, ktoré sa, priznajme sa, sem-tam vyskytne hlavne pri bezlepkových múkach.Pri rozhodovaní mi pomohlo aj to, že to nie je made in china......

  • napísal:
    používateľ:
    Straky
    pridané:
    12:42 4.5.2008

    jasne ze pomohla ...ja som si uz objednla tu moulinex,sice musim na nu cakat mesiac:) a vdaka aj za ten recept...dakujem pekne

  • napísal:
    používateľ:
    Luke20
    pridané:
    12:03 7.4.2009

    Odporúčam Panasonic SD - 255. Je to vážne kus profesionálnej prípravy a práce. Táto pekáreň je skutočne spoľahlivá a unikátna. Som celiatik a spočiatku mi mama piekla v rúre bezl. chlieb ale nebolo to nič moc. No táto pekáreň s tým lepidlom (cestom z bezlepkovej muky) robí doslova zázraky, extrémne silný motor doslova rozbije tuhé bezlep. cesto na kašu. Veľmi ľahko sa čistí, všetko robí automaticky a sama. Stačí len nahádzať správne ingrediencie a v správnom pomere do nádoby (nezabudnúť nasadiť lopatku :)) a stlačiť tlačidlo štart. O nič viac sa nemusíš starať, pekáreň urobí všetko sama. Možno jedinou nevýhodou ktorá ma napadá je to, že pokiaľ používaš hotovú chlebovú zmes alebo múku, z ktorej je cesto pri miesení riedke ako kaša (napríklad múka promix-CH) je niekedy nutné v strede miešacej doby pekáreň otvoriť a GUMOVOU lopatkou zhrnúť zvyšnú nerozmiešanú hrudu múku do stredu smerom k lopatke, aby to rozmixovala. Keďže je cesto riedke a lopatka kratšia, v tých najkrajnejších miestach nádoby môže ostať nepremiešaná múka. Ale toto nie je nejaká zásadná chyba, ja ju vždy po 10 min miesenia otvorím aby som skontroloval ako prebieha miesenie a vážne iba občas jej pomôžem lopatkou dostať múku z okrajov do stredu, čo my zaberie tak 5 až 6 sekúnd. Takže odporúčam Panasonic, je síce drahšia, možno najdrahšia zo všetkých, ale skutočne si kupuješ profesionálnu kvalitu premyslenú do posledného detailu. Inú by som nikdy nechcel ... Táto pekáreň si sama kontroluje teplotu, podľa zaťaženia lopatky volí rýchlosť miesenia, je veľmi bezpečná, jej povrch pri pečení nie je nebezpečný pre popálenie detí, má ochranu pre výpadok prúdu, a ochranu pre prehriatie a dá sa kedykoľvek otvoriť, čo by sa nemalo robiť, a ani to nerobím, ale keď si náhodou zmyslíš, že si do cesta zabudol niečo prihodiť, napríklad hrozienka, tak ju jednoducho otvoríš, hodíš a zavrieš. Pekáreň si sama vykompenzuje stratu tepla pretože pekáreň miesi za tepla - pekáreň sa pred miesením najprv nahreje ... takže vrelo odporúčam

  • napísal:
    používateľ:
    suchanova
    pridané:
    20:48 28.2.2010

    ahojte,tiež mám piecku Panasonic ale po pravde nič ine som na nej nepiekla iba chlebík,da sa na nej aj niečo iné piecť,nemám ju ešte dostatočne preštudovanu,ďakujem

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ