DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Droždie

Táto informácia:"Na akej báze sa pestuje potravinárske droždie do nátierok?



Kvasnice pre nátierky na chlieb a paštéty Alnatura sa pestujú na xylóze. Xylóza je druh melasy, ktorý pozostáva z polysacharidu. Preto sú kvasnice bez obsahu gluténu." sa nachádza na http://www.dm-drogeriemarkt.sk/new/index.php?stranka=74_03_28_00.

Prosím o vyjadrenie odborníka, či sa toto droždie môže používať ako klasické pekárenské droždie. A tiež, či pekárenské droždie naozaj obsahuje glutén. Pretože kvôli ťažkostiam s trávením sme v našej domácnosti prestali piecť bezlepkový chlieb bez toho, že by sme mali túto informáciu. Tá je úplne čerstvá a prekvapujúca. Chlieb sme nahradili suchými racio chlebíkmi a kukuričnými plackami. Ďakujem za ústretovosť.

PREČÍTANÉ:
2468x
REAKCIÍ:
3
VYTVORIL:
piano
VYTVORENÉ:
2007-01-24 22:58:33
  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    23:00 24.1.2007

    bohuzial zatial nespolupracujeme s nikym, kto by na tuto otazku vedel dat odbornu odpoved. Preto otazku uverejnujem bez odpovede, s tym, ze sa mozno niekto najde...

  • napísal:
    používateľ:
    Macik
    pridané:
    09:00 25.1.2007

    Drozdie Fala je vyrobene len nejakym pocesom z cukru, nie je tam teda ani lepok ani mlieko. Povedal mi to doktor a na net stranke firmy, kt. to vyraba maju aj certifikat, ale tu stranku si uz nepamatam. skus to najst v googli.n Ale aj susene drozdie od Dr. Oetkera je v pohode. Macka

  • napísal:
    používateľ:
    GABIKA
    pridané:
    18:35 25.1.2007

    Možno ide o alergiu na kvasnice - droždie, ja som ju mala už dávno pred tým, než mi diagnostikovali celiakiu. Do chleba , a pečiva pri domácom pečení môžeš použiť prášok do pečiva od Dr. Oetker- je bezlepkový a urobí tú istú službu. GABIKA

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ