DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Chlieb

Poradí mi niekto čo mám robiť, keď mi chlieb v piecke (Panasonic) pekne krásne po upečení úplne spľasne?



Ďakujem, Kapraľ

PREČÍTANÉ:
2841x
REAKCIÍ:
9
VYTVORIL:
alexkapr
VYTVORENÉ:
2007-11-06 10:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    Monika17
    pridané:
    09:08 7.11.2007

    Ja pečiem tiež chlieb v piecke Panasonic. Určite záleží na recepte. Ja robím z múky Schär B, na ktorej je recept a zatiaľ sa mi vždy podaril. Ale kedysi som robila aj z iných chlebových zmesí (teraz si nepamätám od akého výrobcu -bolo tam pribalené sušené droždie Dr. otker) a tiež sa podaril. Neviem, z čoho pečieš ty. Vyskúšaj. Čau.

  • napísal:
    používateľ:
    frcka
    pridané:
    17:26 7.11.2007

    Ahojda :) Spľasnutie chlebíka môže (a nemusí) byť spôsobené aj tým, že hneď po dopečení otvoríš pekáreň. Treba počkať cca 1/2 - 1 hodinku potom, ako sa piecka vypne (nezabudni, že piecka chlebík zohrieva ešte polhodinku po dopečení ak ju manuálne nevypneš) Druhou možnosťou je, že dávaš do receptu veľa droždia. Sama som bola prekvapená, že menej je niekedy viac. Zvyčajne stačí iba 5g drožia, 7-10g (bežné balenia) je častokrát veľa, i keď záleží aj na veľkosti chlebíka. Ja si vždy kúpim 20 droždí v sáčku a presypem ich do nádoby. Na plastovej odmerke (priloženej k piecke) som si fixkou vyznačila váhu 5g - a je to :) frčka.

  • napísal:
    používateľ:
    moni
    pridané:
    18:28 7.11.2007

    Ahoj, ja peciem chlebik v Panasonicu uz roky, ale po signalizacii, ze chlieb je upeceny, hned vypnem piecku,aj chlieb vyberam z nadoby. Po upeceni nesmie padnut, ak pada znamena ze je moc prekysnuty , treba znizit mnozstvo drozdia. Ja mam svoj recept, kde na 550gr muky pridavam 1 malu odmerku - kt. je k piecke--t.j.1 cajovu lyzicku instantneho drozdia. Chlieb moze mat tvar vanicky aj ked pridavame priliz vela vody. Ked piecka vymiesa cesto pozri sa ci nie je cesto moc riedke, ak ano najblizsie, treba znizit mnozstvo vody - cesto by malo byt skor hustejsie, nie tak riedke, ako ked vymiesame rucne alebo slahacom ci robotom. Zalezi aj od muky ktoru pouzivas. Ja miesam muky. Do nadoby davkujem nasledovne 420ml studenej vody, 1cl citronovej stavy, 2 pl oleja,80gr viedenska bezlepkova zmes,120gr promix T, 330grpromix CH, 20 gr amarantovej muky, 1 a pol caj.lyz. soli, 1 cl cukru, 1cl DROZDIA. Pridam aj 2 pl slnecnicovych semien a 1 pl tekvicovych semien-lupanych. Nastavim blp program tmavu koru. Napr. ak pouzijem namiesto promix CH promix UNI, tak pridam asi 20-30ml vody naviac. Viedensku bezlepkovu mozes nahradit aj Schar mixB mukou, alebo pridas namiesto nej chlebovu CH , ale vtedy je dobre pridat aj pol cl guarovej muky.Tak to mam odskusane. moni

  • napísal:
    používateľ:
    moni
    pridané:
    18:30 7.11.2007

    Ahoj, ja peciem chlebik v Panasonicu uz roky, ale po signalizacii, ze chlieb je upeceny, hned vypnem piecku,aj chlieb vyberam z nadoby. Po upeceni nesmie padnut, ak pada znamena ze je moc prekysnuty , treba znizit mnozstvo drozdia. Ja mam svoj recept, kde na 550gr muky pridavam 1 malu odmerku - kt. je k piecke--t.j.1 cajovu lyzicku instantneho drozdia. Chlieb moze mat tvar vanicky aj ked pridavame priliz vela vody. Ked piecka vymiesa cesto pozri sa ci nie je cesto moc riedke, ak ano najblizsie, treba znizit mnozstvo vody - cesto by malo byt skor hustejsie, nie tak riedke, ako ked vymiesame rucne alebo slahacom ci robotom. Zalezi aj od muky ktoru pouzivas. Ja miesam muky. Do nadoby davkujem nasledovne 420ml studenej vody, 1cl citronovej stavy, 2 pl oleja,80gr viedenska bezlepkova zmes,120gr promix T, 330grpromix CH, 20 gr amarantovej muky, 1 a pol caj.lyz. soli, 1 cl cukru, 1cl DROZDIA. Pridam aj 2 pl slnecnicovych semien a 1 pl tekvicovych semien-lupanych. Nastavim blp program tmavu koru. Napr. ak pouzijem namiesto promix CH promix UNI, tak pridam asi 20-30ml vody naviac. Viedensku bezlepkovu mozes nahradit aj Schar mixB mukou, alebo pridas namiesto nej chlebovu CH , ale vtedy je dobre pridat aj pol cl guarovej muky.Tak to mam odskusane. moni

  • napísal:
    používateľ:
    emilka
    pridané:
    18:29 18.11.2007

    Ahoj,ja už niekoľko rokov /cca 6/ pečiem v piecke Panasonic a vždy sa mi podaril. Robím ho ale nie na programe Gluten frei,ale backen. On sa mi tiež tak spľasol a zistila som,že vždy keď sa druhý krát premiešalo už nakysnuté cesto. Teraz si cesto zamiesim a dám ho do piecky a po 35 minutách nastavim pečenie - backen na požadovaný čas,podľa toho z akej zmesi pečiem. Zo zmesi Novalim pečiem 38 minút, zo zmesi Alimpek 45 minút,zo zmesi Schär mix B až 52 minút. Chlieb pečiem večer,pekárnička sa sama vypne ,chleb do rána je v nej a ráno vyberám čerstvý a chutný. Skús to určite sa ti podarí. V piecke pečiem aj bábovky. S pieckou som moc spokojná nakoľko bezlepkovú stravu varím už 19 rokov.

  • napísal:
    používateľ:
    alexkapr
    pridané:
    10:46 22.11.2007

    Dobrý deň, ďakujem za Vaše rady, prajem pekný deň, Kapraľ

  • napísal:
    používateľ:
    alexkapr
    pridané:
    10:47 22.11.2007

    Dobrý deň, ďakujem za Vaše rady, prajem pekný deň, Kapraľ

  • napísal:
    používateľ:
    alexkapr
    pridané:
    10:48 22.11.2007

    Dobrý deň, ďakujem za Vaše rady, prajem pekný deň, Kapraľ

  • napísal:
    používateľ:
    alexkapr
    pridané:
    10:48 22.11.2007

    Dobrý deň, ďakujem za Vaše rady, prajem pekný deň, Kapraľ

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ