DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

Poraďte prosím - Spľasnutý chlebík

Kúpila som si piecku Panasonic SD 255, no neviem v nej urobiť chlieb. Používam múku Mix B od firmy Schär, no aj tak sa mi vždy spľasne a neviem prečo. Kde robím chybu? môj recept je:
200 g múky Mix B + 50 g Promix T
1 PL olej
230 ml vody
1 ČL sušené droždie
soľ, ľanové a sézamové semienka, drvená rasca
Bezlepkový program, tmavá kôrka

Poraďte mi prosím, chlebík mi chutí, len nikdy sa mi v strede nenadvihne a je neforemný. pritom ho hneď vytiahnem ako sa dopečie. Ďakujem

PREČÍTANÉ:
1751x
REAKCIÍ:
4
VYTVORIL:
luciasm
VYTVORENÉ:
2008-06-12 11:04:10
  • napísal:
    používateľ:
    maka
    pridané:
    11:57 12.6.2008

    Ahoj. Ja mám tiež tú istú pekáreň. Pečiem v nej chlebík zo zmesi z viedenských pekární. Občas z Schar ale iba z čistej nepridávam Promix. Ešte sa mi nestalo že by sa mi chlieb nevydaril. Ale musíš postupovať úplne opačne ako píšu v návode k piecke. Najprv pridáš vodu (vlažnú, nie studenú ani horúcu), potom múku, droždie, Ja som dostala takúto radu a chlieb je výborný, nesplaskne pekne drží tvar.

  • napísal:
    používateľ:
    luciasm
    pridané:
    12:06 12.6.2008

    Často sa spomínajú zmesi z viedenských pekárni, ešte som ich nemala. Nevieš náhodou, kde v Bratislave by som ju zohnala? Dík

  • napísal:
    používateľ:
    maka
    pridané:
    16:01 12.6.2008

    V Blave neviem, ale mne ich u nás dávajú v lekárni. Sú preplácané poisťovňou, doplácam za jednu zmes 22,10. Mám z internetu stiahnutý zoznam a tam je to pod kódom D0190 Bzl. chlieb-svetlý ale k tým viedenským je pribalené aj suš. droždie a to stojí 10,- sk. čiže spolu 22,10 ale na zozname je doplatok pacienta 12,10, tak pre to.

  • napísal:
    používateľ:
    luciasm
    pridané:
    08:18 13.6.2008

    Tak teraz som už úplne zmätená, pozerala som si zoznam potravín, naozaj pod kódom D0190 je bezlepkový chlieb biely a je uvedená firma LAB (asi Labeta) Česká republika. Teda firma LAB sú viedenské pekárne? Skúšala som robiť z tej tmavej zmesi pod kódom D0189 no tiež sa mi spľasol a ostal taký nedopečený. Alebo to mám inak piecť, napr. menej vody. Dík.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ