DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

Monika7

čaujte.budem kupovať piecku na bezlepkový chlieb, váham medzi ETOU a MOULINEX-kou. napíšte mi prosím vaše skúsenosti, či treba pomáhať pri miesení cesta, či vám ostáva v chlebíku metlička a pod. ďakujem

PREČÍTANÉ:
1842x
REAKCIÍ:
9
VYTVORIL:
Monika7
VYTVORENÉ:
2008-03-21 14:47:10
  • napísal:
    používateľ:
    Soleil
    pridané:
    14:54 21.3.2008

    ...mozno najdes nieco skor, ako ti niekto odpise , v teme *Pec na chlieb*, na lavej strane tejto strany v zozname. :D nasla som este v prirucnych tipoch od Schär, ze sa asi na vsetkych pieckach ma volit zakladny program + tmave zafarbenie, pokial ide o muku od Schär. Ja peciem chlieb len v rure....ale aj tak dufam, ze ti to nieco pomohlo. ;) [Editoval 21/3/2008 pridal Soleil]

  • napísal:
    používateľ:
    jankinka63
    pridané:
    13:39 22.3.2008

    Ahoj ja mam Moulinex a tato piecka nema bezlepkovy program a neviem upiect dobry bezlepkovy chlieb.Tak peciem v rure.Podla toho co som citala Eta je lepsia a najlepsia je Panasonik.Ale ta je cenovo narocnejsia. Metlicka zostane v chlebiku.Da sa lahko vybrat ked pred pecenim metlicku naolejujes. Niekedy aj ja pomozem mieseniu.Ale popravde manzelovi chlebik z piecky nechuti.Takze v nej peciem iba lepkovy chlieb aj to sa mi nievzdy podari.Neviem v com je chyba.Mozno v drozdi.Postup dodrziavam. Dufam ze som Ti trochu pomohla.Ahoj Jana

  • napísal:
    používateľ:
    Soleil
    pridané:
    18:41 22.3.2008

    ...ups, dufam,ze je pekaren od lepku vzdy cista?

  • napísal:
    používateľ:
    popsy
    pridané:
    20:38 22.3.2008

    Ja dlho uvazujem nad kupou piecky Panasonic, no ked som videla cenu tak ma to aj preslo- stoji 4990,-Sk... :(

  • napísal:
    používateľ:
    maka
    pridané:
    19:58 23.3.2008

    Ahoj. Ja mám piecku Panasonic a som s ňou spokojná. Spočiatku mi po vybratí chlebíka zostala metlička v chlebe ale potom som začala metličku pred pečením mastiť olejom a teraz zostane v nádobe. Keď som si išla kupovať piecku tak som dostala radu že musím pri hnetení cesta pomahať aby chlebík dobre vyzeral po upečení. Spočiatku som to tak robila asi 3 krát, ale potom som to vyskúšala bez pomoci len som nasypala suroviny zapla piecku a viac sa nestarala. Potom som čakala čo bude a chlebík bol super aj bez pomoci, odvtedy to nerobím. Dám suroviny, zapnem piecku a o dve hodiny vytiahnem pekne upečený chlieb. Nikdy sa mi nestalo že chlieb by bol nedopečený alebo že splasol a podobne. Vždy bol super. Používam zmes z Viedenských pekární a skúšala som aj Schar.

  • napísal:
    používateľ:
    jankinka63
    pridané:
    21:23 24.3.2008

    pre Solei...ved hovorim ze peciem iba v rure lebo bezlepkovy sa mi v pekarni nedari... :casstet:

  • napísal:
    používateľ:
    Soleil
    pridané:
    13:03 25.3.2008

    ...vsetko jasne, pozor na urazy ;) .... :casstet:

  • napísal:
    používateľ:
    Afro
    pridané:
    19:12 25.3.2008

    Já mám starou pekárnu zn. Professor a peču na program "rychlý"a chlebík se mi vždy upeče a je výborný,myslím že vůbec nezáleží na značce ta moje pekárna stála necelých 1500Kč,hlavně musí mít program rychlý, na bezl.chléb by program neměl překročit 2.hodinky a měl by jen jednou kynout.

  • napísal:
    používateľ:
    Afro
    pridané:
    19:27 25.3.2008

    A pokud se vám nechce hák vytahovat s chleba tak se dá koupit pekárnička zn.DOMO-Bielmeier B3650 se samo sklapovacím hákem,takže až se těsto prohněte tak se sám sklapne. www.domacipekarny.eu/index.php?go=detail&cat=1010&top=1000&parent=&id=9991011

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ