DISKUSNÉ FÓRUM

Povolené/nepovolené výrobky (potraviny)

evina

Ahojte ! Chcela by som vedieť či činidlo chlorid vápenatý (dáva sa do udeného tofu ) je z hľadiska alergie na pšeničnú aj mliečnu bielkovinu OK.Vopred ďakujem.

PREČÍTANÉ:
1747x
REAKCIÍ:
3
VYTVORIL:
Anonym
VYTVORENÉ:
2005-04-19 11:42:36
  • napísal:
    používateľ:
    Anonym
    pridané:
    15:40 7.5.2005

    Iba toľko som vyčítala v zozname Éčok na tejto stránke, že chlorid vápenatý E 509 je bezlepkový. Ale vo všeobecnosti by celiatici nemali konzumovať ani údené potraviny. Zdraviu prospešné určite nie sú. D.

  • napísal:
    používateľ:
    Anonym
    pridané:
    09:51 10.5.2005

    [quote]Iba toľko som vyčítala v zozname Éčok na tejto stránke, že chlorid vápenatý E 509 je bezlepkový. Ale vo všeobecnosti by celiatici nemali konzumovať ani údené potraviny. Zdraviu prospešné určite nie sú. D. [/quote]

  • napísal:
    používateľ:
    Anonym
    pridané:
    09:57 10.5.2005

    Ďakujem za info.Naozaj sú udené potraviny až také nevhodné? Keďže som alergická aj na mliečnu bielkovinu snažím sa nahradzať mliečne výrobky aspoň takouto formou-konzumáciou sójového syra. Dufam, že aspoň bylinkové tofu je OK... evina-evusa

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ