pridané 29.5.2019 o 10:36 prečítané 922x

Voňavé medové muffiny bez lepku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Keď je vonku chladno, človeku dobre padne šálka teplého čaju a niečo chutné na zahryznutie. Ak k tomu vonku ešte aj zasneží – romantika ako vyšitá :-). Dnes máme pre vás presne takýto recept, ktorý sa hodí na raňajky alebo desiatu. Upečte si s nami medové muffiny bez lepku. Prekvapia vás svojou jedinečnou chuťou, ktorú docielime kombináciou tých správnych korenín.

Suroviny:

  • 300 g medu
  • 45 g trstinového cukru
  • 200 g bezlepkovej múky Novalim Promix PK špeciál
  • 80 g pohánkovej múky Novalim
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 2 ČL mletej škorice
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • pol ČL strúhaného (mletého) muškátového orieška
  • 1/2 ČL mletého anízu
  • 1/2 ČL mletých klinčekov
  • 140 ml mlieka (pre bezlaktózovú verziu môžete použiť rastlinné mlieko neutrálnej chuti)
  • 2 väčšie vajcia

Postup:

Všetky suché prísady preosejeme a premiešame do misky. V strede spravíme jamku a do nej nalejeme mlieko premiešané s rožšľahanými vajíčkami. Varechou zľahka miešame, kým sa nám nevytvorí hladká zmes. Snažíme sa miešať jemne, aby sme nepremiešali zmes.
Pridáme tekutý med, ktorý sme zmiešali s trstinovým cukrom a ešte chvíľu zľahka premiešame, aby sme všetky prísady prepojili.
Do muffinového plechu naukladáme papierové košíčky a do nich nalejeme cesto.
Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20-25 minút.
Po dopečení necháme muffiny vychladnúť. Prípadne ich môžeme potrieť sirupom a vyváľať v trstinovom cukre.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.