pridané 4.10.2015 o 14:09 prečítané 3727x

Orieskove snehove kolaciky zo Sisters Bakery

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

priemerná

Jemne a krehke snehove kolaciky, plnene sladkym kremom, vygulane v mletych orieskoch.

Suroviny:

  • Na snehové pusinky:
  • • 3 bielky
  • • 210 g kryštálového cukru
  • Na plnku:
  • • 200 ml mlieka
  • • 50 g kryštálového cukru
  • • 2 PL kukuričného škrobu
  • • 200 g masla alebo rastlinnéhu tuku na plnky a krémy
  • • Asi 150 g mletých vlašských alebo iným orechov

Postup:

Pripravíme si vodný kúpeľ. Do väčšieho hrnca dáme na spodok vodu, ponoríme sem menší hrniec (ideálne, aby sa uškami zachytil o okraj väčšieho hrnca).
Do menšieho hrnca dáme bielkya 210 g kryštálového cukru. Vodu v kúpeli privedieme do varu a za stáleho miešania (mixovania) vymiešame nad vodným kúpeľom tuhú cukrovo-bielkovú penu. Tuhú = špička peny ostáva stáť a je fakt tuhá. My, cháska veselá, sme tento krok robili ručne a trvalo to 20 minút a dostali sme svalovicu a bolele nás dlaň ešte dva dni. Neurobte túto chybu, lebo budete na nás hromžiť, rovno sa chopte výkonného mixéru!
Vyšľahaný sneh naplníme do zdobiaceho vrecka a na papier tvarujeme kolieska o priemere asi 3 cm. Začíname v strede a točíme smerom von. Ale ak chcete menšie – väčšie, nech sa páči.
Sušíme vo vyhriatej rúre na teplovzdušnom ohreve na asi 90-100 stupňov približne 50 minút. Pusinky ostanú na povrchu tuhé, krehké a chrumkavé, vo vnútri môžu byť trochu žuvavé.
Na krém si dáme variť polovicu mlieka a kryštálový cukor. Druhú polovicu mlieka rozmiešame so škrobom a keď prvá polovica mlieka začne vrieť, vlejeme do nej škrobovú zmes a varíme asi 2-3 minúty do zhustnutia. Je to vlastne klasický puding len s tým, že ho robíme veľmi hustý, neprifarbujeme a nedochucujeme ho.
Uvarený puding necháme vychladnúť, potom doň nakrájame maslo a mixérom vyšľaháme na pekný hladký krém. Ak by sa náhodou počas varenia pudingu spravili hrudky, nevadí. Krém sa dá po vmiešaní masla precediť cez jemné sito, aby bol úplne hladký.
Vždy po dve snehové pusinky naplníme krémom (dobre nám pri tom pomôže zdobiace vrecko). Zvyšný krém nevyhadzujeme, použijeme ho na obrubu pusiniek. Pomocou noža nanesieme jemnú vrstvu krému po obvode pusiniek, a tie potom „vygúľame“ v postrúhaných orechoch. Orechy sa na krém dobre nalepia.

Pridal(a): Sisters Bakery

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.