pridané 28.5.2009 o 18:13 prečítané 2869x

jahodová pena

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

20 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Ja tento recept robila s 2bielkami, 25g práškového cukru a 50g jahôd a tej peny bolo tak do 3 misiek.Myslím,že ten recept je asi tak pre 10misiek.

Suroviny:

  • 8 bielkov z čerstvých vajec, 200g práškového cukru, 400g jahôd+na ozdobu, 1balíček dlhých piškót(nemusia byť)

Postup:

1. Bielky necháme v chladničke dobre vychladiť, práškový cukor preosejeme.Vychladnuté bielky začneme šľahať a postupne prisypávame cukor, až kým nevznikne tuhý lesklý sneh.
2. Jahody umyjeme, očistíme a necháme na sitku dobre odkvapkať.Roztlačíme ich alebo rozmixujeme ponorným mixérom na pyré. Potom pyré už len metličkou na sneh alebo vareškou jemne zapracujeme do pripraveného tuhého snehu.
3. Hotovú penu rozdelíme do misiek, podľa chuti pridáme aj piškóty a nakrájané jahody.Pred podávaním môžeme penu ešte krátko zachladiť.

Pridal(a): Systém

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.