pridané 3.6.2012 o 22:26 prečítané 3414x
Hrnčeková bábovka
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 5 vajec1 hrnček kryštálového cukru1 hrnček oleja5 sáčkov pudingu Zlaté klasy Dr. Oetkerštipka solištipka sodabikarbonátyolej,al. maslo a solamyl na vymastenie a vysypanie formy
Postup:
5 celých vajec vyšľaháme (najlepšie el. šľahačom) s cukrom. Potom postupne zašľaháme olej. Po zapracovaní Zlatých klasov s vareškou zmes opäť pre-šľaháme. Nakoniec pridáme soľ a sodabikarbónu. Zmes vlejeme do vymastenej a solamylom vysypanej bábovkovej formy. 1/3 zmesy môžeme zmiešať s kakaom, prípadne hrozienkami a vlejeme do bábovkovej formy. Pečieme 50 min. pri 170 stupňoch, prvých 10 min. piecť pri 220 stupňoch . Prajem Vám DOBRÚ CHUŤ k fantastickej pochúťke !
Pridal(a): efana