pridané 8.4.2013 o 11:06 prečítané 3612x

Harlekýn

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Vynikajúci harlenkýn

Suroviny:

  • Cesto:
  • 6 vajec
  • 18 dkg práškového cukru
  • 18 dkg pomletých orechov
  • 1 PL lyžica UNI múky /ja robím bez múky/
  • Krém:
  • 2 šľahačky
  • 2 várové čokolády
  • 1/2 várovej čokolády na posypanie

Postup:

Deň vopred si uvaríme 2 šľahačky do ktorých rozlámeme 2 várové čokolády /spolu 200g/, necháme vychladnúť a na noc dáme do chladničky. Ráno vyšľaháme.
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, pridáme orechy /múku - može aj nemusí byť/ a nakoniec jemne zašľaháme sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný peč.papierom, ešte ho treba troška pomastiť a pečieme v dobre rozohriatej rúre pri 180°C cca 20-30 min.
Na vychladnútý koláč natrieme vychladnutý krém a nahusto posypeme postrúhanou čokoládou.

Pridal(a): natasaf

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.