pridané 28.6.2018 o 13:18 prečítané 1369x

Celiatický sen

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 3
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

ľahká

Koláč, ktorý stojí za vyskúšanie...

Suroviny:

  • Kakaové cesto:
  • 5 ks vajcia
  • 200 g kryštálový cukor
  • 4 PL Cake mix Liana
  • 2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
  • 80 g mleté orechy
  • Odpaľované cesto :
  • 120 g Cake mix Liana
  • 100 g maslo
  • 100 g voda
  • 4 vajcia
  • Plnka :
  • 600 ml mlieko
  • 100 g kryštálový cukor
  • 2 ks Vanilínový cukor Liana
  • 130 g Cake mix Liana
  • 300 g maslo

Postup:

1. Ako prvé upečieme kakaové cesto. Vaječné bielka mixujeme s cukrom cca 5 minút. Potom po jednom pridávame žĺtok a mixujeme 10 minút.
2. Otáčky znížime na 1 stupeň a pridáme Cake mix Liana zmiešanú s kakaom Liana a orechmi.
3. Jemne premiešané cesto vylejeme na vystlaný plech papierom na pečenie.
4. Pečieme pri 180°C 25 minút.
5. Upečené cesto necháme na papieri na pečenie. Vrch odrežeme, aby sa hotový koláč neoddeľoval.
6. Upečieme odpaľované cesto. V hrnci maslo a vodu privedieme do varu a postupne pridáme Cake mix Liana. Miešame až sa cesto oddeľuje od hrnca a necháme ho vychladnúť.
7. Po jednom prišľaháme vajcia až je cesto vláčne.
8. Cesto rozdelíme na polovicu a každú časť natrieme na papier na pečenie vo veľkosti plechu.
9. Položíme na opak plechu a pokvapkáme vodou.
10. Dáme piecť na 220°C cca 15 minút.
11. Cesto sa upečie do tvaru veľhôr, ale nesnažíme sa ho vyrovnať inak by popraskalo.
12. Vychladnuté cesto natrieme polovicou plnky (aj na kopčeky, aby bola plnka rovnomerne na ceste).
13. Potom na neho uložíme kakaové cesto a stiahneme z neho papier.
14. Natrieme ho zvyšnou polovicou plnky a priložíme druhú polovicu odpaľovaného cesta.
15. Pocukrujeme a necháme vychladnúť.
16. Nakrájame na štvorce.


Postup plnka :
1. Mlieko, cukor a Cake mix Liana dobre vymiešame a uvaríme na kašu.
2. Necháme vychladnúť, pridáme maslo a vymixujeme na penu.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.