pridané 11.7.2018 o 13:50 prečítané 3034x

Bezlepkový punčový zákusok

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Chuť je ešte lepšia ako u klasického lepkového punčového koláča. Vyskúšajte a neoľutujete :)

Suroviny:

  • Korpus 2- krát:
  • 4 ks vajíčka,
  • 160 g cukor,
  • 230 g Cake mix Liana,
  • 100 ml voda,
  • 100 ml olej,
  • ružové potravinárske farbivo
  • Sirup:
  • 300 ml voda,
  • 150 g cukor,
  • punčová aróma,
  • rum
  • Punčová poleva:
  • 1 ks Punčová poleva Liana,
  • 200 g práškový cukor
  • Dodatok: džem

Postup:

1. Z bielkom ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtka, olej, vodu. Cake mix už len ručne vareškou zľahka primiešame k vyšľahanej hmote.
2. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 180st cca 20 minút dozlatista.
3. Druhý korpus pripravíme rovnako. Na záver primiešame do cesta ešte pred pečením pár kvapiek ružového potravinárskeho farbiva.
4. Pripravíme sirup. Vodu s cukrom prevaríme, dochutíme rumom a punčovou arómou. Necháme vychladnúť.
5. Upečený, vychladnutý svetlý korpus prekrojíme. Spodný prekrojený plát natrieme džemom, prikryjeme ružovým plátom, ktorý rovnomerne polejeme uvareným sirupom. Natrieme opäť džem a priložíme druhý svetlý plát. Zaťažíme na 2-3 h celý pripravený zákusok.
6. Na záver polejeme vrch koláča pripravenou punčovou polevou. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Rozotierame teplým nožom po celom povrchu. Necháme stuhnúť.

Zákusok sa najlepšie pokrája , ak poleva ešte nie je úplne stuhnutá. Krájame teplým nožom.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.