pridané 25.10.2007 o 19:23 prečítané 4426x

slané slimáky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

slané slimáky

Suroviny:

  • 1 bánoveckú nátierku /može byť aj ochutená/
  • 1 rozmerom ten isty teglik /z banoveckej nátierky/ naplníme promix FORTE + 1 teglik promix UNI
  • 1 vajce
  • 2PL oleja
  • soľ
  • PLNKA
  • 50 g roztopenej hery
  • 3 strúčky cesnaku
  • 2 kocky syrokremu
  • droždie Dr.Otker, sojové mlieko, cukor
  • trochu nastrúhaného syru
  • 1 rozšľahané vajíčko na potretie.

Postup:

urobíme kvások v teplejšom sojovom mlieku rozpustime trošku cukru /ja soľ vobec do kvásku nedávam, rýchlejsie to nakysne/, vylejeme ho do pripravenej múky forte aj UNI, vajce a 2PL oleja, soľ.vymiešame, ak je cesto husté dolejeme letnú vodu, ak je riedke, dosypeme múku. rozvaľkáme a potrieme plnkou.
PLNKA: heru roztopime a pridame roztlačený cesnak a 2 kocky syrokremu. natrieme na rozvaľkané cesto a stočíme ako do rolády. najkrájame na asi 1 cm hrubé kusky, položíme ich na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom, lanovými alebo inými semiačkami.dáme piect.

Pridal(a): maja26

Diskusia k receptu (1)

  • napísal:
    používateľ:
    Zuzana Tomcakovska
    pridané:
    13:36 13.10.2008

    Tú banoveckú nátierku mám dať do cesta? Lebo tá v postupe chýba.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.