pridané 18.9.2012 o 22:55 prečítané 8568x

Bzlp. listkove cesto

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 3
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

ľahká

Tak bola tu vyzva na nejake vianocne recepty. Tu pridavam dalsi, aj ked som ho tu uz raz pisala. Je uplne najjednoduchsi a zvladaju ho aj uplni zaciatocnici alebo antitalenty na pecenie. (tak ako ja :-)

Suroviny:

  • kelimok natierkoveho masla (mam odskusanu Banovecku natierku firmy Milsy), za ten isty kelimok muky Promix Uni alebo Forte, stipku prasku do peciva.

Postup:

Suroviny dobre zmiesame a nechame v chladnicke (alebo na balkone) stuhnut.
Tipy na vyuzitie : Cesto na pomucenej doske vyvalkat a krajat tycinky, ktroe potrieme vajcom, posypeme sezamom, rascou alebo syrom. Dalej vytvorit si z cesta valec, z ktoreho odkrajujeme 0,5 cm hrube kolieska, ktore vyvalkame alebo na dlani vytvarujeme na tensie placky a plnime syrom podla chuti (eidam, niva...). Mozeme si cesto aj vyvalkat, naplnit a vytvorit roladu, z ktorej vykrajujeme koliaska tak 0,3 cm hrube a kladieme na plech. Toto cesto sa da pouzit aj pri strudli...zalezi na kazdeho chuti a fantazii.


Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: suzann

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (1)

  • napísal:
    používateľ:
    bzldieta
    pridané:
    09:37 3.4.2016

    Co mozem pouzit, ked vnuk ma aj bezlektoznu dietu?

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.