pridané 4.6.2008 o 13:16 prečítané 3870x

Bábovka

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

5 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Tento receptík som skúšala aj z čokoládových pudingov, bolo to hrozne suché. Neviem prečo. Vanilková verzia je jemná a vláčna. Iné príchute zatiaľ vyskúšané nemám.

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 4 ks pudingy Oetker (vanilkové)
  • 200 ml oleja
  • 200 ml práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva

Postup:

Všetko dať do pekárničky, v poradí ako si to vyžaduje tá Vaša. ( Ja mám Panasonic, a tam idú najprv suché prísady...)

Pečieme program Rýchly (Bake Rapid, kôrka svetlá, cca 2 hod.

Pridal(a): zuzana

Diskusia k receptu (2)

  • napísal:
    používateľ:
    luciasm
    pridané:
    07:42 18.6.2008

    Skúšala som tento recept presne ako je napísaný, mám tiež pekárničku Panasonic SD 255, no výsledok bol žiaľ taký, že sa bábovka bola nedopečená (ešte tieklo cesto)a na spodku pripálená. Zachraňovala som to nakoniec v elektrickej rúre. Trošku nechápem, prečo autorka zvolila práve program Baked Rapid, kde je 1 h kysnutie a len 35-40 pečenie. Podľa mňa pri tomto vôbec nemusí byť kysnutie a pečenie určite min. 50 minút.V budúcnosti to skúsim vymiešať na šlahači, do formy vložiť na spodok mastný papier a nastaviť program len Bake (pečenie) a sledovať (prepichnutím špajdlou), kedy bude hotová. Ak ju niekto skusí, tak dajte vedieť.

  • napísal:
    používateľ:
    luciasm
    pridané:
    11:20 2.7.2008

    Po mojom predchádzajúcom nevydarenom pokuse som zopakovala recept ešte raz, no už podľa môjho (ako som predtým opísala), čiže som všetky prísady rozmixovala, vložila na spodok pekárničky mastný papier, všetko som do nej vyliala a nastavila len pečenie "Bake only" na 1 h. Výsledok bol úžasný. Bábovka sa piekla približne 50 min, špajdlou som ju kontrólovala a keď bola zastavila som pečenie. Bola pekne nadýchaná a vláčna, vynikajúca a rýchlo sa zjedla.Moja rada - určite nepoužite program Baked RApid, je to zbytočné, bábovka predsa nemusí kysnúť!!

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.