pridané 21.9.2012 o 09:37 prečítané 3520x

Knedľa na pare

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Knedľa na pare

Suroviny:

  • 200 g Promix CH( pridať štipku guar. múky)
  • 2 Pl amarantovej múky
  • 1-1,5 dl mlieka (teplé)
  • 10-20g čerst. droždia(Fala)
  • 1Pl oleja
  • 1 vajce
  • 1/4 čl soli
  • 1/4 čl sóda bikarbóny
  • 1/4 čl kr. cukru do kvásku
  • 3 Pl pufovanej ryže(burizony)

Postup:

Pripravíme kvások z mlieka, droždia a cukru. Všetko zmiešame aj s kváskom. Pomocou múky urobíme jeden podlhovastý bochník, ktorý položíme do naparovacej jednotky, kde sme nachystali teplú vodu pod mriežku. V tomto vlažnom prostredí asi za 20-30 minút nakysne bochník a potom môžeme zapnúť prívod energie a naparovať ho asi 25 minút. Pokrievku nenadvihneme počas naparovania. Po uplynutí 25 minút odkryjeme nádobu a vypneme prívod tepla. Knedľa je hotová .


Recept prenesený zo starej Celiakia.sk,autor receptu: moni

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.