pridané 10.12.2012 o 18:02 prečítané 2940x

Dvojfarebná pannacotta s jahodovou omáčkou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

20 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Výborný dezert :)

Suroviny:

  • 500 ml šľahačkovej smotany 33% (po 250 ml do každého hrnca)
  • 150g kryšt.cukru (po 75 g do každého hrnca)
  • 4 plátky želatíny
  • 1 vanilka ( vanilkový cukor)
  • 50 g mliečnej čokolády
  • jahody, cukor

Postup:

Do misky si dáme plátky želatíny a polejeme 2 lyžicami mlieka(príp.vody) necháme 10 minút nabobtnať. Pripravíme si 2 hrnce. Do každého dáme smotanu s cukrom 75 g a vanilkovým cukrom a privedieme do varu. Do jedného pridáme 50 g polámanej čokolády. Keď začne vrieť pridáme vyžmýkanú želatínu a šľaháme, kým sa nerozpustí. Vymastíme si mištičky a do každej nalejeme trocha čokoládovej hmoty. Necháme vychladnúť a stuhnúť v mrazničke zhruba 1 hod. Potom nalejeme bielu hmotu a dáme do chladnićky na 12 hodín. Po stuhnutí vyklopíme na tanierik a podávame s jahodovou omáčkou.
Jahodová omáčka
Jahody si rozmixujeme s cukrom a podávame s panacottou.

Pridal(a): lucika079

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.