pridané 21.10.2012 o 18:28 prečítané 2910x

Sviečková z moriaka

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 15 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

jednoduchá a chutná sviečková omáčka z morčasích stehien s bezlepkovou knedľou (recept som tu už pridala)

Suroviny:

  • 1,2 kg vykostených morčasích stehien vrchných
  • olej
  • cibuľa
  • bobkový list
  • korenie celé
  • soľ
  • sladká paprika
  • MČK
  • 500 g zmes pod sviečkovú
  • 250 ml šľahačková smotana
  • 2 PL bezlepková múka
  • ocot
  • solčanka

Postup:

Cibuľku opražíme na oleji a pridáme nakrájané na plátky mäso, ktoré sme okorenili, osolili a opaprikovali. Sprudka opražíme a podlejeme vodou a necháme dusiť cca 1 hodinu, aby bolo mäsko krásne mäkknučké. Medzitým si zeleninovú zmes dáme variť do trochy vody. Ja som pridala ešte jednu mrkvu a kúsok petržlenu. Varíme do makka a potom rozmixujeme. Keď je mäsko mäkké, vytiahneme ho bokom, pridáme rozmixovanú zeleninu do výpeku a povaríme. Zahustíme zátrepkou - smotana a múka a povaríme. Dochutíme soľou, korením a octom. Mäso vrátime späť do hrca a odstavíme. Podávame s knedľou.

Pridal(a): DanaDianka

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.