pridané 18.3.2013 o 18:56 prečítané 11208x

Zemiakové lokše

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

20 Min

Náročnosť

priemerná

Pridávam recept na zemiakové lokše, my ich najradšej jeme s kačicou a zemiakovým šalátom,ale podľa chuti si ich možete natrieť slivkovým lekvárom a naplniť makom alebo iba potrieť roztopeným maslom...

Suroviny:

  • zemiaky
  • múka Uni a Farina
  • štipka soli
  • pribl. množstvo uvedené v recepte

Postup:

Zemiaky v šupke dáme variť. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno postrúhame. Na jemne pomúčenú dosku si dáme zemiaky a pridavame muku. /Ja som dala 3 velké hrste nastrúhaných zemiakov a 2PL UNI+2PL Fariny/. Rukami miesime - cesto nesmie byt lepkave ani prilis múkove. Vytvarujeme bochník/vlastne šúlok /neviem to správne pomenovať/ rozrežeme na male bochničky a kazdy rozvalkame do veľkosti palacinky, nie príliš hrubé. Vyvalkané lokše popicháme vidličkou a pečieme z obidvoch strán na rozohriatej jemne naolejovanej panvici. Hotové potrieme kačacím tukom, prípadne maslom alebo lekvárom.
Dobrú chuť!
Z uvedeného množstva mi vyšlo 6 lokší

Pridal(a): natasaf

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.