pridané 20.9.2012 o 21:02 prečítané 3788x

Zeleninové fašírky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Júlia, tu je ten slubený recept na Zeleninové fašírky. Ja som ich ešte nerobila, dúfam, že sa Ti podaria:

Suroviny:

  • 500 g kelu
  • 150 g miešanej zeleniny /mrkva, kaleráb, por, zeler, karfiol, petržlen/
  • 100 g burizonov
  • 2 celé vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • majoránka
  • pažítka
  • solčanka
  • bezlepk. strúhanka
  • olej

Postup:

Kel krátko povaríme v slanej vode. Cibuľu najemno pokrájame, speníme na oleji a udusíme v nej všetku umytú a nadrobno pokrájanú zeleninu. Posolíme. Scedený kel po vychladnutí zomelieme na masovom mlynčeku / alebo roztlačíme vidličkou/, pridáme všetku zeleninu, vajcia, rozlačený cesnak a koreneiny. Namiesto pečiva použijeme burizony/ možu sa spariť na sitku horúcou vodou a vytlačiť z nich prebytočnú vodu/. Zmes premiešame a vytvarujeme z nej fašírky, ktoré nakoniec obalíme v bezlepk. strúhanke a vypražíme na oleji.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Anonymous

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.