Vyprážaný karfiol takmer bez tuku
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Jar je raj! Táto pekná slovná hračka je viac než pravdivá. Na trhu som takmer každý deň a aj keď už nič nepotrebujem, vždy niečo kúpim. Tentokrát padla voľba na karfiol, priamo z trhu, krásny, voňavý. Pripravíme si vyprážaný karfiol, no takmer bez tuku a v kukuričnej strúhanke, ktorá má oproti chlebovej zopár výhod. Ostáva krehká a chrumkavá aj pri pečení v rúre, je bezlepková a nesaje tak tuk. Karfiol som tentokrát podávala len s reďkovkou a čerstvými natrhanými šalátmi zo susedkinej záhradky.
Suroviny:
- • 1 väčšia hlávka karfiolu
- • 2 hrnčeky kukuričnej bio strúhanky
- • 1 hrnček bezlepkovej múky (kukuričnej, pohánkovej)
- • 5 bio šťastných vajec
- • soľ podľa potreby
- • olivový olej v spreji
- • zelenina podľa sezóny, chuti a fantázie
Postup:
Karfiol si umyjeme a nakrájame na stredne veľké hlavičky. Naparíme si ho na 30 minút v parnom hrnci. Rúru si predhrejeme na teplovzdušný ohrev na 200st. Karfiol vyberieme po 30 minútach z parného hrnca, osolíme a necháme trošku vychladnúť. Pripravíme si potraviny na obaľovanie. V jednej miske bezlepkovú múku, v druhej vyšľahané vajcia so soľou a v tretej kukuričnú strúhanku. Obaľujeme múka, vajce, strúhanka a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred vložením do rúry karfiol ešte postriekame kvalitným olivovým olejom v spreji a pečieme 25 minút - alebo kým uvidíme, že už je zlatistý a na dotyk je strúhanka tvrdá. Podávame s tou najvoňavejšou a najčerstvejšou sezónnou zeleninou.
Recet nám poslala Natália zo stránky http://www.zdravienatanieri.sk/
Pridal(a): zuzanab