pridané 21.6.2016 o 20:53 prečítané 9774x

Vyprážaný karfiol takmer bez tuku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 1
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Jar je raj! Táto pekná slovná hračka je viac než pravdivá. Na trhu som takmer každý deň a aj keď už nič nepotrebujem, vždy niečo kúpim. Tentokrát padla voľba na karfiol, priamo z trhu, krásny, voňavý. Pripravíme si vyprážaný karfiol, no takmer bez tuku a v kukuričnej strúhanke, ktorá má oproti chlebovej zopár výhod. Ostáva krehká a chrumkavá aj pri pečení v rúre, je bezlepková a nesaje tak tuk. Karfiol som tentokrát podávala len s reďkovkou a čerstvými natrhanými šalátmi zo susedkinej záhradky.

Suroviny:

  • • 1 väčšia hlávka karfiolu
  • • 2 hrnčeky kukuričnej bio strúhanky
  • • 1 hrnček bezlepkovej múky (kukuričnej, pohánkovej)
  • • 5 bio šťastných vajec
  • • soľ podľa potreby
  • • olivový olej v spreji
  • • zelenina podľa sezóny, chuti a fantázie

Postup:

Karfiol si umyjeme a nakrájame na stredne veľké hlavičky. Naparíme si ho na 30 minút v parnom hrnci. Rúru si predhrejeme na teplovzdušný ohrev na 200st. Karfiol vyberieme po 30 minútach z parného hrnca, osolíme a necháme trošku vychladnúť. Pripravíme si potraviny na obaľovanie. V jednej miske bezlepkovú múku, v druhej vyšľahané vajcia so soľou a v tretej kukuričnú strúhanku. Obaľujeme múka, vajce, strúhanka a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred vložením do rúry karfiol ešte postriekame kvalitným olivovým olejom v spreji a pečieme 25 minút - alebo kým uvidíme, že už je zlatistý a na dotyk je strúhanka tvrdá. Podávame s tou najvoňavejšou a najčerstvejšou sezónnou zeleninou.

Recet nám poslala Natália zo stránky http://www.zdravienatanieri.sk/

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.