pridané 13.7.2018 o 11:18 prečítané 2104x

Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a cibuľkou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

5 Min

Náročnosť

ľahká

Keď ochutnáte slanú verziu bezlepkového krupicového nákypu, zistíte, čo vám v živote chýbalo :-). A je jedno, či ste lepkáč alebo bezlepkáč, na tomto slanom nákype z našej bezlepkovej krupice NOVALIM si zaručene zamilujete. Reči bokom, poďme variť :-).

Suroviny:

  • 50 g bezlepkovej krupice NOVALIM
  • 250 g kyslej smotany
  • 250 g krémového tvarohu bez hrudiek
  • 5 plátkov anglickej slaninky
  • polovica póru
  • 1/2 CL soli
  • 3 vajcia
  • čerstvé oregano
  • mleté čierne korenie
  • 1 PL olivového oleja
  • za hrsť strúhaného tvrdého syra

Postup:

Na oleji orestujeme na krúžky nakrájaný pór s na kocky nakrájanou slaninkou.
Odstavíme a necháme vychladnúť.
V mise zmiešame žĺtky s tvarohom a so smotanou, vyšľaháme. Do zmesi pridáme pór so slaninkou, krupicu, nasekané bylinky a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielky.
Vylejeme na vymastený plech, posypeme nastrúhaným syrom a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.