pridané 3.1.2008 o 20:31 prečítané 2672x

Hrachová kaša

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

ľahká

Ak sa hrachová kaša nezje všetka, na druhý deň z nej urobím hrachovú polievku. Zriedim ju s vodou a dám do nej zemiaky pokrájané na malé kocky.

Suroviny:

  • Hrach (lepšie je naklíčený), cesnak, bobkový list, rasca, cibuľa, soľ, vegeta, saturejka, oregano, koža z údenej slaniny.
  • Zátrepka: Promix CH, voda

Postup:

Do kuchty dáme hrach, cesnak, bobkový list, cibuľu, rascu, kúsok údeniny a zalejeme vodou. Keď sa kuchta uzavrie, necháme ju chvíľu \"pofučať\" a vypneme. Keď je hrach mäkký, údeninu a bobkový list vyberieme a ostatné zmixujeme. Necháme zovrieť a podľa potreby trošku zahustíme zátrepkou.
Podľa chuti pridáme ostatné pochutiny.
Podávame s opraženou klobásou a blp chlebom. Na obmenu môžme miesto klobásy dať vyprážanú šunkovú salámu v cestíčku.

Pridal(a): gasi

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.