pridané 7.10.2012 o 13:54 prečítané 13975x

Bryndzové pirohy

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

veľmi ľahká

Pirohy zo zemiakové cesta plnené bryndzovou plnkou

Suroviny:

  • 150 g uvarených zemiakov
  • 500 g Farina
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • voda
  • 250 g bryndza
  • 50 g uvarené zemiaky
  • kyslá smotana
  • slanina

Postup:

Nastrúhané uvarené zemiaky, múku, vajce, štipku soli a vodu zmiešame a vypracujeme nelepivé cesto . Necháme odležať v chladničke. Vyvaľkáme , vykrojíme koliesko, naplníme plnkou (bryndza rozmiešaná s 50 g uvarených nastrúhaných zemiakov). Varíme vo vriacej vode cca 7 minút odkedy vyjdu na vrch vody. Hotové potrieme kyslou smotanou a polejeme opečenou slaninkou.
Uvarené pirohy dávam do mrazničky a potom podľa potreby vyťahujeme . Z tejto dávky vyšlo 107 ks pirohov.

Pridal(a): DanaDianka

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.