pridané 3.4.2010 o 14:18 prečítané 4425x

Brokolicovo-karfiolový nákyp

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

priemerná

Brokolicovo-karfiolový nákyp

Suroviny:

  • 500 g brokolice,500 g karfiolu, soľ, 200 g šunkovej salámy vcelku, 40 g masla, 40 g múky PROMIX PK, 1/4 l vody z uvarenej zeleniny, 1/4 l mlieka, 4 žĺtky, 100 g postrúhaného tvrdého syra, 4 bielky, tuk na formu

Postup:

1. Brokolicu a karfiol očistíme, rozdelíme na ružičky a obvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Necháme odkvapkať na site.
2. Šunkovú salámu pokrájame na malé kocky. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
3. Maslo rozpustíme a primiešame múku. Keď začne zmes peniť, za stáleho miešania prilejeme 1/4 l vody z uvarenej zeleniny a 1/4 l mlieka. Varíme niekoľko minút, pričom stále miešame.
4. Odstavíme z ohňa, necháme trošku vychladnúť a primiešame žĺtky a 75 g postrúhaného syra. Osolíme a ochutíme.
5. Do nákypovek formy vymastenej maslom striedavo navrstvíme brolkolicu a karfiol a posypeme kockami šunkovej salámy.
6. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do bešamelovo - syrovej omáčky. Rovnomerne ju nalejeme na nákyp, posypeme zvyšným syrom a na strednej priečke rúry pečieme asi 30 minút do zlatohneda.

Pridal(a): Systém

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.