pridané 21.3.2013 o 12:27 prečítané 23896x

Bezlepková vianočka

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

priemerná

najlepšia vianočka

Suroviny:

  • 750g muky MIX B
  • 120g cukru
  • 1 kávová lyžička soli
  • 125g masla alebo Hery
  • 3 žltky
  • 10g sušeného droždia
  • 400-450ml mlieka
  • hrsť hrozienok a mandlí
  • horká čokoláda

Postup:

Do pekárničky dáme múku, soľ, žĺtky, a roztopenú Heru(nie veľmi horúcu), cukor, droždie a mlieko. Zapneme program príprava cesta. Po skončení programu si cesto vyklopíme na dosku a zapracujeme do cesta hrozienka a mandle. Zapletieme vianočky, to cesto vystačí na 2 vianočky.Dáme piecť na papieri na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžme ozdobiť kúskami čokolády a mandľami. pečieme pri 150°C asi 45min.

Pridal(a): kesselovaj

Diskusia k receptu (5)

  • napísal:
    používateľ:
    Zajka1
    pridané:
    08:18 22.3.2013

    Stačí na toto množstvo múky len 10 g sušeného droždia? Vianočku zapletiete mokrými rukami? Nelepí sa cesto? Ďakujem

  • napísal:
    používateľ:
    kesselovaj
    pridané:
    19:54 26.3.2013

    áno 10g stačí, je to jedno balenie,to cesto sa nelepí, dobre sa sním pracuje.

  • napísal:
    používateľ:
    Zajka1
    pridané:
    20:04 27.3.2013

    Ďakujem, vyskúšam

    • napísal:
      používateľ:
      kesselovaj
      pridané:
      20:17 2.4.2013

      napíšte či sa vydarila :-)

  • napísal:
    používateľ:
    Janka115
    pridané:
    14:13 26.4.2013

    ja peciem vianocku podla: http://www.nebickovpapulke.sk/recept/vianocka. Pouzivam Schär Mix C, nahradu mlieka - bud sojove, sezamove alebo mandlove a miesto masla Alsan Bio alebo Alsan S.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.