pridané 2.10.2007 o 13:06 prečítané 12317x

Bezlepková kysnutá vianočka

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Bezlepková kysnutá vianočka

Suroviny:

  • 500g bezlepkovej múky (PROMIX), 150g jemného kryštálového cukru, 100g masla, 2 vajcia, 7g soli, 1 kocka droždia(42g), 0,35l vody, citrónová kôra, mandle na ozdobenie

Postup:

Droždie rozdrobíme, zasypeme troška cukru a opatrne zalejeme trochou vody. Necháme na teplom mieste vykysnúť a v miske zamiešame s ostatnými prísadami. Masu dobre vypracujeme a vytvoríme vláčne cesto. Rozedlíme ho na deväť pramienkov a budeme z nich pliesť vianočku. Spodný prameň upletieme zo štyroch pramienkov, na ten pride cop z troch a navrch jeden z dvoch pramienkov. Ak ešte nemáme takú zručnosť, nacvičíme si to napr. na špagate,lebo pri práci s cestom už musíme pracovať rýchlo. Upletenú a poskládanu vianočku vložíme do plechu vyloženého papierom na pečenie, na povrch uložíme mandle a dáme na teplé miesto vykysnúť. Pečieme 30-40 minút pri teplote 200 stupňov

Pridal(a): lussynka

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.