pridané 5.11.2013 o 14:06 prečítané 11311x

24 hodinový chlebík

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

ľahká

Fantastický chlebík, časovo náročnejší, ale stojí za to.

Suroviny:

  • 500 g múky Mix B, alebo 350 g Mix B a 150 g pohánkovej múky (ja som dala 140 g pohánkovej múky a 10 g jablčnú vlákninu)
  • 1,5 KL soli
  • pol lyžičky sušené droždie
  • 500 ml vlažná voda

Postup:

Postup:
Múku, soľ, droždie a vodu vymiešame na hladké cesto. Misu prekryjeme fóliou a necháme stáť pri izbovej teplote 18 - 20 hodín.
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, roztiahneme do strán a zložíme. To isté opakujeme ešte 2x. Bez tlaku vytvarujeme do bochníka a posypeme múkou.
Do misy alebo na dosku vložíme pomúčenú utierku a na ňu dáme cesto, prykryjeme a necháme kysnúť 3 hodiny. Do rúry dáme zapekaciu misu, zahrejeme na 250 C.
Chlieb preklopíme do horúcej zapekacej misy, zakryjeme a pečieme 30 min., potom bez zakrytia ešte asi 10 minút.
Po vybratí necháme chlebík vychladnúť a až potom krájame. Je výborný aj na druhý deň, chutí úžasne.

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.